Категорія
Новини
Дата

Бред Пітт судиться з Анджеліною Джолі через виноградник. Ексдружина продала свою частку шато у Франції російському олігарху

Актор Бред Пітт подав до суду на колишню дружину Анджеліну Джолі через продаж частки спільного виноградника Chateau Miraval російському бізнесменові Юрію Шефлеру. Актор не давав згоди на угоду, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У 2008 році пара придбала контрольний пакет акцій французької компанії Chateau Miraval, у тому числі будинок та виноградник на півдні Франції, йдеться в судовому позові.
  • Виноградник став пристрастю Пітта і під його керівництвом перетворився на багатомільйонну міжнародну компанію та одного з найшанованіших виробників рожевого вина у світі, заявили адвокати актора.
  • Під час розлучення Пітт та Джолі домовилися ніколи не продавати шато, де вони одружилися у 2014 році, без взаємної згоди.
  • Актор вимагає скасувати угоду та відшкодувати завдану йому шкоду. Адвокати Пітта вимагають суду присяжних.

Контекст

Маєток Miraval розташований на південному сході Франції. Голлівудська пара купила його за суму близько €25 млн. Джолі подала на розлучення з Піттом у 2016 році.

У 2021 році Джолі вирішила продати свою частку Miraval, і Пітт погодився на угоду за умови, що він схвалить кандидатуру покупця. Згодом актор дізнався, що Джолі таємно продала частку в спільному бізнесі люксембурзькій компанії-виробнику спиртних напоїв Stoli Group, яку контролює російський мільярдер Шефлер.

Таким чином, Джолі завдала «необґрунтованої шкоди» колишньому чоловікові, знаючи, що Шефлер прагнутиме контролювати бізнес, якому Пітт присвятив себе, заявили адвокати.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні