Категорія
Новини
Дата

British American Tobacco заявила про продаж активів у РФ та Білорусі місцевому менеджменту

Тютюновий гігант British American Tobacco (BAT) уклав угоду про продаж своїх російських і білоруських активів місцевому менеджменту. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «BAT більше не буде присутня в Росії та Білорусі і не отримуватиме ніякого фінансового прибутку від продажів на цих ринках», – заявила компанія.
  • Покупцем став консорціум, який очолюють члени керівництва «БАТ Росія». 
  • Угоду планується завершити протягом жовтня, її суму компанія не розголошує.
  • Після завершення угоди «БАТ Росія» перейдуть підприємства British American Tobacco у Росії та Білорусі під новою назвою ITMS Group (International Tobacco Marketing Services Group).
  • Умови працевлаштування діючих співробітників не зміняться протягом як мінімум двох років після завершення угоди, обіцяють в BAT.

Контекст

British American Tobacco виробляє сигарети Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike та «Ява», а також пристрій для нагрівання тютюну glo та стіки neo. Усі торгові марки залишаться у власності російського бізнесу.

Компанія «БАТ Росія» заснована у 1991 році. У головному офісі в Москві, а також у 75 регіональних офісах та на виробництві в Санкт-Петербурзі працювало близько 2500 осіб.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у березні 2022 року концерн BAT заявив, що призупиняє інвестиції у російський бізнес, але продовжував продавати вже готовий товар. 

У лютому 2023 року BAT повідомив, що передасть бізнес у Росії та Білорусі новим власникам до кінця року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні