Категорія
Новини
Дата

British American Tobacco заявила про продаж активів у РФ та Білорусі місцевому менеджменту

1 хв читання

Тютюновий гігант British American Tobacco (BAT) уклав угоду про продаж своїх російських і білоруських активів місцевому менеджменту. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Ключові факти

  • «BAT більше не буде присутня в Росії та Білорусі і не отримуватиме ніякого фінансового прибутку від продажів на цих ринках», – заявила компанія.
  • Покупцем став консорціум, який очолюють члени керівництва «БАТ Росія». 
  • Угоду планується завершити протягом жовтня, її суму компанія не розголошує.
  • Після завершення угоди «БАТ Росія» перейдуть підприємства British American Tobacco у Росії та Білорусі під новою назвою ITMS Group (International Tobacco Marketing Services Group).
  • Умови працевлаштування діючих співробітників не зміняться протягом як мінімум двох років після завершення угоди, обіцяють в BAT.

Контекст

British American Tobacco виробляє сигарети Dunhill, Kent, Vogue, Rothmans, Pall Mall, Lucky Strike та «Ява», а також пристрій для нагрівання тютюну glo та стіки neo. Усі торгові марки залишаться у власності російського бізнесу.

Компанія «БАТ Росія» заснована у 1991 році. У головному офісі в Москві, а також у 75 регіональних офісах та на виробництві в Санкт-Петербурзі працювало близько 2500 осіб.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну у березні 2022 року концерн BAT заявив, що призупиняє інвестиції у російський бізнес, але продовжував продавати вже готовий товар. 

У лютому 2023 року BAT повідомив, що передасть бізнес у Росії та Білорусі новим власникам до кінця року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні