Категорія
Новини
Дата

Бронювання від мобілізації співробітників інвестиційних компаній. НКЦПФР ухвалила перелік критеріїв

Професійні учасники фінансового ринку зможуть бронювати співробітників від мобілізації. Відповідний перелік критеріїв затверджено рішенням НКЦПФР №24 від 10 січня цього року, пише Інтерфакс-Україна.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Отримати право бронювання співробітників від мобілізації зможуть інвесткомпанії з угодами купівлі-продажу ОВДП у 2023 році на суму від 100 млн грн, та компанії з управління активами (КУА), чиї фонди інвестували в ОВДП у 2023 році від 30 млн грн, йдеться у документі.
  • Альтернативою для КУА є надання у 2023 році фондами, якими вона управляє, позик повʼязаних з оборонною промисловістю підприємствам на суму від 100 млн грн.
  • НКЦПФР також визначила важливими для ринку управителів майном для фінансування обʼєктів будівництва або здійснення операцій з нерухомістю, якщо ця їхня діяльність повʼязана з будівництвом житла для потреб Міноборони або ветеранів війни та їх сімей (за наявності підтвердження відповідного державного органу).
  • Крім цього, до переліку важливих потрапили учасники ринку, які забезпечують формування та функціонування системи депозитарного обліку ЦП, утворення та функціонування організованих ринків капіталу або організованих товарних ринків.
  • Важливим для ринку буде визнано підприємство, якщо воно забезпечує здійснення клірингу та розрахунків за угодами з фінансовими інструментами чи продукцією, або забезпечує функціонування системи недержавного пенсійного забезпечення.
  • Крім того, до переліку важливих включено Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку як поки що єдине на ринку підприємство, яке здійснює діяльність з надання інформаційних послуг.
  • Важливими визначені підприємства, які є емітентами та беруть участь у виконанні військових замовлень (за наявності підтвердження відповідного держоргану).

Контекст

У січні минулого року Кабмін затвердив порядок бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Згідно з постановою, до критеріїв визначення критично важливих підприємств належать такі:

  • Підприємство є резидентом «Дія.City».
  • Загальна сума податків, зборів, платежів, нарахованих, утриманих і сплачених до державного та місцевих бюджетів, крім митних платежів, протягом звітного податкового року перевищує еквівалент €1,5 млн.
  • Сума надходжень в іноземній валюті, крім кредитів і позик, за звітний податковий рік перевищує еквівалент €32 млн.
  • Підприємства мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.
  • Підприємства мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади.
  • Відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
  • Розмір середньої заробітної плати застрахованих осіб-працівників на підприємстві за останній календарний квартал становить не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за звітний період.

Окрім цього, до критично важливих належать такі підприємства: спеціалізовані установи ООН; закордонні дипломатичні установи в Україні; представництва донорських установ; виконавці проєктів міжнародної технічної допомоги; представництва міжнародних організацій; міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують проєкти за кошти міжнародних партнерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні