Категорія
Новини
Дата

ByteDance оцінили в $250 млрд на приватних торгах. Компанія дорожча за Coca-Cola і Exxon Mobil

Компанію ByteDance, яка є власницею сервісу коротких відео TikTok, оцінили в понад $250 млрд на приватних торгах. Таким чином, компанія стала дорожчою за Coca-Cola і Exxon Mobil, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Вартість китайської компанії різко зросла в останні тижні, а її засновник Чжан Імін почав вивчати варіанти проведення IPO.
  • Місяць тому її оцінка становила близько $200 млрд.
  • За даними CB Insights, ByteDance було оцінено в $140 млрд під час останнього збору коштів.

Важливі цифри

За версією консалтингової компанії Kantar, найдорожчим брендом є Amazon, яка коштує $415,9 млрд. На другому місці опинилася Apple з оцінкою в $352,2 млрд, а «бронзу» отримала Microsoft – $326,5 млрд.

Контекст

Чжан, який заснував ByteDance 2012 року, продемонстрував рідкісну здатність повторювати популярні сервіси. Першим великим успіхом стала новинна служба Toutiao, а згодом сервіси коротких відео TikTok і Douyin. Минулого року виручка компанії виросла більш ніж удвічі і склала близько $35 млрд.

2020 року експрезидент Сполучених Штатів Дональд Трамп звинуватив сервіс TikTok у передачі даних американських користувачів китайському уряду й заборонив громадянам США його використовувати. 

Щоб уникнути заборони, ByteDance домовилася про продаж своїх американських активів компаніям Oracle і Walmart. За умовами угоди, ByteDance повинна була зареєструвати американську компанію під назвою TikTok Global, а також продати 20% активів.

Крім того, дані TikTok мали зберігатися в Oracle, яка отримувала право перевіряти його вихідний код. До ради нової компанії мали увійти переважно американські директори, головний виконавчий директор зі США, а також експерт із безпеки.

Однак після того, як Трамп залишив свій пост, ByteDance передумала продавати бізнес.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні