Категорія
Новини
Дата

Через 3–5 років Україна зможе щорічно збільшувати видобуток газу мінімум на 25% – Вітренко

Завдяки впровадженню нових технологій Україна через 3–5 років зможе щорічно збільшувати видобуток на 5–10 млрд кубометрів, або на 25–50%. Про це в інтервʼю Forbes розповів колишній голова «Нафтогазу» Юрій Вітренко 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З наступного року «Нафтогаз» планує почати використовувати технологію горизонтального буріння. Це нова технологія для України, яка вже давно використовується у світі, каже Вітренко. 
  • Завдяки подібним технологіям через 3–5 років Україна зможе збільшувати видобуток на 5–10 млрд кубометрів на рік, каже він. Тобто видобуток може зрости більше ніж на 25%. 
  • В третьому кварталі 2021-го компанії вдалося зупинити падіння видобутку, яке було з кінця 2018-го, каже Вітренко. З червня 2021-го до лютого 2022-го середньодобовий видобуток зріс на 3,3%. 
  • Збільшувати видобуток – одне з головних завдань, яке перед очільником «Нафтогазу» ставив президент Зеленський, каже Вітренко.  

Контекст

Україна за підсумками 2021-го скоротила видобуток природного газу на 2,2%, до 19,79 млрд куб. м. Через війну видобуток газу в Україні знизився на 5–10%. «Нафтогаз» видобуває близько 75% газу в країні. Решту видобувають приватні компанії.

Кабінет міністрів 1 листопада звільнив Вітренка з посади голови правління «Нафтогазу». Колишній міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов очолив НАК «Нафтогаз України» замість Вітренка.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні