Категорія
Новини
Дата

Через війну в Україні ростуть світові ціни на молоко – FT

Війна в Україні обвалила поставки кормів і добрив для корів, тому ціни на молоко стрімко ростуть. Про це пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • «Вторгнення Росії в Україну збільшить витрати на виробництво молока, оскільки обидві країни є провідними експортерами азотних добрив і пшениці, важливого корму для великої рогатої худоби нарівні з кукурудзою та соєю», – зазначає видання.
  • Наголошується, що зростання вартості кормів є «великою проблемою» для молочних фермерів, оскільки воно становить 70–80% витрат. У поєднанні з іншими негативними факторами це вже призвело до проблем у п’яти найбільших експортерів молока у світі.

Контекст:

Як вважають в ООН, війна РФ проти України може призвести до масового голоду й краху продовольчої системи світу. Війна вже викликала значне зростання цін на енергоносії та харчові продукти. Масштаб підвищення цін може призвести до того, що понад 40 млн людей у світі опиняться в умовах крайньої бідності.

При цьому, ще до війни в Україні, у 2020 році близько десятої частини населення світу – до 811 млн осіб – страждали від недоїдання. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні