Категорія
Новини
Дата

Через війну зірвалася угода про купівлю банком Ахметова польського «Ідея Банку»

Польський Getin Holding 28 лютого проінформував у повідомленні на Варшавській біржі про зрив угоди продажу українського «Ідея Банку» ПУМБ Рината Ахметова

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Польські власники «Ідея Банку» уточнили, що договір було розірвано через невиконання усіх умов, необхідних для переходу прав власності на банк. Згідно з початковими домовленостями сторін це мало статися до 25 лютого 2022 року.

Це вже друга невдала спроба Getin Holding продати «Ідея Банк». Наприкінці грудня 2019 року холдинг домовився з Dragon Capital Томаша Фіали про продаж банку за 1,37 млрд грн (близько $58 млн за курсом на той момент), але угода не відбулася через пандемію коронавірусу. Цінник поточної угоди складає близько $50 млн.

Ідея Банк – один із найстаріших на українському ринку. Банк був зареєстрований у серпні 1989 року як банк розвитку лісової та деревообробної промисловості Прикарпатлісбанк. У червні 2007-го банк купила польська фінансова група Getin Holding S.A.

2020-го власник польського Idea Bank Лешек Чарнецкі став фігурантом розслідування польських правоохоронців, сам банк через борги передали одному з найбільших банків Польщі Pekao S.A. Як тоді пояснювали Forbes у Getin Holding, український Ідея Банк у складі холдингу був відокремлений від Idea Bank Poland, тому розслідування не вплинуло на активи в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні