Категорія
Новини
Дата

Через війну зірвалася угода про купівлю банком Ахметова польського «Ідея Банку»

1 хв читання

Польський Getin Holding 28 лютого проінформував у повідомленні на Варшавській біржі про зрив угоди продажу українського «Ідея Банку» ПУМБ Рината Ахметова

Польські власники «Ідея Банку» уточнили, що договір було розірвано через невиконання усіх умов, необхідних для переходу прав власності на банк. Згідно з початковими домовленостями сторін це мало статися до 25 лютого 2022 року.

Це вже друга невдала спроба Getin Holding продати «Ідея Банк». Наприкінці грудня 2019 року холдинг домовився з Dragon Capital Томаша Фіали про продаж банку за 1,37 млрд грн (близько $58 млн за курсом на той момент), але угода не відбулася через пандемію коронавірусу. Цінник поточної угоди складає близько $50 млн.

Ідея Банк – один із найстаріших на українському ринку. Банк був зареєстрований у серпні 1989 року як банк розвитку лісової та деревообробної промисловості Прикарпатлісбанк. У червні 2007-го банк купила польська фінансова група Getin Holding S.A.

2020-го власник польського Idea Bank Лешек Чарнецкі став фігурантом розслідування польських правоохоронців, сам банк через борги передали одному з найбільших банків Польщі Pekao S.A. Як тоді пояснювали Forbes у Getin Holding, український Ідея Банк у складі холдингу був відокремлений від Idea Bank Poland, тому розслідування не вплинуло на активи в Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні