Чернишов подав у відставку з посади міністра розвитку громад /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Чернишов подав у відставку з посади міністра розвитку громад

Getty Images

До Верховної Ради надійшла заява міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова про відставку, повідомив постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що допомагає українському бізнесу відштовхнутися від дна? 22 березня на «Саміті експортерів» від Forbes топкомпанії поділяться інструментами та прогнозами з розвитку експорту. Спікери з «Метінвест», Kernel, Nemiroff, «Біосфери» та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У Верховній Раді України зареєстровано заяву Чернишова О.М. про відставку з посади міністра розвитку громад та територій України», – написав він.

Контекст

Серія кадрових перестановок серед українських топпосадовців розпочалася зі звільнення СЕО НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка, яке Кабмін затвердив 1 листопада. Нового очільника «Нафтогазу» буде призначено протягом двох тижнів, кажуть Forbes співрозмовники в керівництві партії «Слуга народу» та Офісі президента (ОП).

Головний претендент – чинний очільник Міністерства розвитку громад та територій (раніше – Мінрегіонбуд) Олексій Чернишов. Ймовірно, парламент голосуватиме за його звільнення з уряду та призначення у «Нафтогаз» наступного пленарного тижня.

Далі Мінгромад обʼєднають із Міністерством інфраструктури Олександра Кубракова, кажуть два співрозмовники Forbes в Офісі президента та Кабміні. Кубраков очолить весь напрям та, ймовірно, отримає статус віцепремʼєра.

Чернишов очолює Мінгромад із березня 2020 року. До цього (з жовтня 2019-го по березень 2020-го) він очолював Київську обласну державну адміністрацію. У 2017–2019 роках був головою наглядової ради Українського клубу нерухомості URE Club.

У Чернишова добрі взаємини з Єрмаком та Зеленським, каже на правах анонімності один із близьких до ОП співрозмовників. «Головна перевага Чернишова – він неконфліктний та вміє знайти з кожним спільну мову», – каже співрозмовник. Чернишов разом зі Шмигалем та міністром фінансів Сергієм Марченком представляли Україну на нещодавній конференції донорів у Берліні. Також він брав участь в оцінці збитків, завданих Україні РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні