Категорія
Новини
Дата

Concorde Capital визначив стартову ціну на «Президент-Готель». Мазепа радить не зволікати з конкурсом

Стартова ціна 100% акцій ПрАТ «Президент-Готель» становить 390 млн грн. Таку оцінку дав залучений інвестиційний радник «Конкорд-Консалтинг». Компанія Ігоря Мазепи рекомендує шукати можливість для проведення приватизаційного конкурсу.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ціна ґрунтується, виходячи з ринкової ситуації та стану активу, кажуть у «Конкорд-Консалтинг». Вона враховує ризики, пов’язані з придбанням готелю.
  • Під час визначення стартової ціни враховувалися очікувані доходи, які новий власник гарантовано отримає у разі придбання активу, зокрема надходження від договору оренди готельного комплексу.
  • В ході аукціону ціна активу може суттєво зрости завдяки конкуренції учасників торгів, очікують в Concorde Capital. Проте навіть продаж за стартовою ціною принесе значно більшу вигоду для державного бюджету, аніж доходи держави як власника компанії (у вигляді річних дивідендів), вважає інвестиційних радник.
  • Готель потребує значних інвестицій для модернізації основних засобів, які неможливо здійснити, залишивши його у державній власності, вважає гендиректор Concorde Capital Ігор Мазепа. У Concorde Capital рекомендують шукати найближче вікно можливостей для проведення конкурсу з приватизації.

Контекст

У квітні 2009 року «Президент-Готель» був переданий в оренду ТОВ «Будівельна компанія Квадр» на 25 років. За даними Finbalance, серед засновників компанії Квадр є ТОВ «Л.А.Р.К.» бізнесмена Бориса Кауфмана.

«Президент-Готель» входить до переліку обʼєктів великої приватизації. Наприкінці 2018 року уряд затвердив «Конкорд-Консалтинг» інвестиційним радником із підготовки до приватизації готелю.

У серпні 2019 року Господарський суд Києва розблокував процес приватизації «Президент-Готелю». Об’єкт намагалися продати тричі – у 2014-му, 2015-му та 2017 роках.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні