Категорія
Новини
Дата

Cпівзасновник WhatsApp придбав шато Березовського у Франції за €65 млн

Співзасновник додатка WhatsApp Ян Кум придбав за €65 млн замок Шато-де-ла-Гаруп, розташований на Лазурному березі Франції, пише Le Figaro. Нерухомість була конфіскована в російського бізнесмена Бориса Березовського через два роки після його смерті в 2013 році.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Розкішний замок Шато-де-ла-Гаруп був проданий на користь французької держави, повідомили в понеділок у Агентстві з управління та повернення арештованих та конфіскованих активів (Agrasc).
  • З міркувань конфіденційності агентство не повідомило ні суму продажу, ні особу покупця. Проте, за даними газети Nice-Matin, новим власником цього шато став Ян Кум, який є уродженцем України і з 16 років проживає в США.
  • Видання зазначає, що американський мільярдер витратив майже €65 млн, що вважається одним із найкращих продажів через Agrasc із моменту його створення в 2010 році. 

Контекст

Замок Гаруп був побудований у 1907 році для англійського лорда на мисі Антіб із мальовничим краєвидом на море, свого часу там приймали Пабло Пікассо та Ернеста Гемінґвея.

У червні 2023 року шато було виставлене на продаж. Agrasc повідомляв, що йдеться про сам маєток, а також пʼять інших будівель, розташованих у ландшафтному парку площею 10 га із басейном, джакузі та тенісним кортом. 

Замок де-ла-Гаруп був конфіскований судом як дохід від відмивання грошей за обтяжуючих обставин, здійснених інвестиційною компанією та її менеджером, які вважалися прикриттям для Бориса Березовського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні