Категорія
Новини
Дата

D3 планує збільшити фонд з $19 млн до $30 млн та профінансувати ще 13 українських оборонних стартапів

Інвестиційний фонд D3 Venture Capital, серед партнерів якого ex-CEO Google Ерік Шмідт, планує розширити розмір із $19 млн до $30 млн до середини літа 2024 року. Про це в інтерв’ю Forbes повідомила керуюча партнерка фонду Евелін Бучацький. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Поточний розмір фонду – $19 млн. «Однак коли запускається фонд, то протягом року ви можете продовжувати збирати додаткові інвестиції. Наша ціль – до середини літа 2024 року розширити його до $30 млн», – сказала Бучацький.
  • Фонд профінансував сім українських оборонних стартапів. До кінця року планує збільшити портфель до десяти компаній. «Наступного року ще мінімум десять, але бажано більше», – розповіла Бучацький.
  • Перша інвестиція – $125 000. «Якщо компанія збирає наступний раунд, то ми маємо можливість додатково інвестувати до $750 000. Тобто загалом виходить майже $1 млн кожній компанії», – сказала керуюча партнерка D3 Venture Capital.

Контекст

З липня 2023 року в Україні запрацював фонд Dare to Defend Democracy (D3), серед партнерів якого ex-CEO Google Ерік Шмідт. Це єдиний публічний приватний фонд, який інвестує в українські оборонні стартапи.

З чотирьох інвесторів у новий фонд Шмідт інвестував найбільше – $10 млн із $19 млн, писав The Washington Post. Імена партнерів фонду Бучацький не розголошує.

D3 Venture Capital уже профінансував сім українських стартапів на загальну суму $875 000. Інвестиції отримали Zvook, Frontline, Swarmer, Drone Space, Ailand Systems, HighCat, Tytan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні