Категорія
Новини
Дата

ДБР розслідує розкрадання майна аеропорту «Київ» у перші дні війни

Слідчі Державного бюро розслідувань вивчають обґрунтованість наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту «Київ» у перші дні, повідомили у ДБР.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «ДБР розслідує кримінальне провадження за фактом розкрадання майна аеропорту «Київ» у перші дні війни. В умовах військової агресії РФ проти України дуже важливо перевіряти факти перед тим, як розповсюджувати «зраду» на кшталт «проти генерала порушили справу за захист аеропорту», – йдеться у повідомленні.
  • У ДБР додали, що Бюро не займалося і не займатиметься «переслідуванням військових, які захищають Батьківщину, але рішуче припинятиме спроби деяких осіб нажитися на війні».
  • «Інформуємо, що Бюро дійсно відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна летовища. У межах розслідування кримінального провадження, порушеного за ч. 5 ст. 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень), перевіряється інформація щодо обґрунтованості наказів військовим щодо вилучення транспортних засобів аеропорту та іншого майна», – інформують у Бюро.
  • Згідно з повідомленням, правоохоронці також вивчають правомірність наказу пошкодити злітно-посадкові смуги аеропорту, що не було зумовлено військовою необхідністю.

Контекст

У Генштабі повідомили, що від початку широкомасштабної збройної агресії керівником оборони аеропорту «Київ» було призначено генерал-майора запасу Сергія Кривоноса, «виключно як добровольця та враховуючи бойовий досвід щодо оборони Краматорського аеродрому 2014 року».

«З 24 лютого до сьогодні Кривонос на військовій службі не перебуває та на військову службу під час мобілізації не призивався», – зазначили у Генштабі.

Згодом, у ході стабілізації ситуації навколо Києва, аеропорт «Київ» було взято під охорону та оборону підрозділами Територіальної оборони ЗС України, а генерал-майор запасу Сергій Кривонос був вивільнений від надання допомоги щодо оборони аеропорту «Київ».

У Генштабі додали, що публічні заяви Кривоноса про вплив президента України на органи досудового розслідування, звільнення його з військової служби «не відповідають дійсності та мають ознаки дискредитації вищого військово-політичного керівництва держави, що є неприпустимим під час правового режиму воєнного стану».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні