Категорія
Новини
Дата

Decathlon призупиняє діяльність магазинів у Росії через санкції

Французька мережа спортивних товарів Decathlon повідомила про тимчасове призупинення діяльності магазинів на території Росії, повідомила компанія в пресрелізі. Компанія пожертвує кошти постраждалим та підтримає працівників в Україні та Росії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Decathlon заявила, що умови поставок для компанії більше не виконуються, через що неможливо продовжити діяльність у Росії.
  • Decathlon продовжить «підтримувати» 2500 членів команди у РФ.
  • Компанія також буде підтримувати 125 українських працівників. Їхні колеги допомогли їм знайти житло у сусідніх країнах, запросили у свої домівки та допомогли з адміністративними процедурами.
  • Підрозділ солідарності Decathlon розташований у Польщі, де компанія централізує пожертвуване обладнання та продукти першої необхідності загальною вартістю €2,6 млн до місцевих неурядових організацій.
  • Компанія також започаткувала фонд солідарності загальною сумою €1 млн, щоб «підтримати постраждале населення».

Контент

Раніше Forbes писав, що магазини французької Groupe Adeo не хочуть припиняти бізнес у РФ. До групи входить мережа Leroy Merlin, мережі гіпермаркетів Auchan та спорттоварів Decathlon. Українські офіси роблять усе можливе, щоб переконати материнські групи покинути російський ринок.

Гендиректор французької компанії Auchan Ів Клод заявив, що компанія не покине російський ринок. Це може спричинити експропріацію майна чи кримінальне переслідування менеджерів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні