Категорія
Новини
Дата

«На користь мирного населення». Гендиректор Auchan заявив, що компанія не покине російський ринок

Гендиректор французької компанії Auchan Ів Клод заявив в інтервʼю виданню Journal du Dimanche, що компанія не покине російський ринок. Це може спричинити експропріацію майна чи кримінальне переслідування менеджерів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Якщо компанія вийде з Росії, то без роботи залишаться 30 000 осіб, з них 40% — співробітники та акціонери, за словами Клода.
  • Клієнти Auchan закликають компанію залишитися в Росії, компанія також призупинила інвестиції.
  • У разі виходу компанії з ринку, Auchan боїться експропріації та кримінального переслідування персоналу в Росії. Якщо Auchan довірить активи третій стороні, їх повернуть в російський капітал, що більше зміцнить російську економіку, пояснив Клод.
  • Auchan надала українським переселенцям гуманітарну допомогу понад 2 300 т продуктів та 50 000 гігієнічних наборів. Компанія також пожертвувала більше ніж €2 млн, у той час акціонери спрямували частину дивідендів на допомогу біженцям. Auchan наново наймає українських переселенців на Заході України.
  • Клод також цінує зусилля 6000 український співробітників, які не хочуть закриття магазинів в Україні. «Вони творять чудеса. Наші магазини працюють в екстремальних умовах. Вони відкриті та коригують свої графіки відповідно до ризиків, попереджень або рішень уряду про комендантську годину», – розповів Клод.

Ключова цитата

«Найважливіше для нас – це зберегти наших співробітників і забезпечити нашу основну місію – продовжувати годувати населення цих двох країн. У нас ніколи не було іншої мети. Я готовий пережити громадську думку, яка з нами не погоджується. Нас легко критикувати, але ми тут, ми бачимо себе і діємо на користь мирного населення», – сказав Ів Клод.

Контекст

10% світових продажів Auchan, або €3,2 млрд виручки, припадає на Росію. Компанія має 231 магазин в країні.

Українські офіси Leroy Merlin, Nestle, METRO та JTI тиснуть на материнські компанії, щоб ті пішли з Росії. Українські працівники магазинів мережі гіпермаркетів Auchan та спорттоварів Decathlon намагалися обʼєднатися з Leroy Merlin, щоб тиснути на материнські компанії. В Auchan відмовились коментувати Forbes цю тему, пояснивши тим, що гендиректору нічого додати до раніше озвученої позиції. «Auchan Україна» не має прямого впливу на прийняття рішень материнською компанією. Співробітники надіслали до центрального офісу у Франції колективний лист-звернення і закликають до кардинальних рішень», – йдеться в повідомленні українського Auchan.

Президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликали Auchan покинути російський ринок. За їхніми словами, якщо компанія далі залишається в Росії, вона фінансує військову агресію проти України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні