Категорія
Новини
Дата

Держава викупить не введене в експлуатацію житло. Перші квартири переселенці отримають за три-чотири місяці – Офіс президента

Україні потрібно побудувати декілька десятків тисяч квартир. Перші квартири переселенці мають отримати через три-чотири місяці, сказав в інтервʼю Forbes Україна заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В Україні багато не введених в експлуатацію, але фактично готових житлових будинків. У найближчий місяць держава почне викупати такі квартири і надавати переселенцям, повідомив Тимошенко. Усі ці квартири мають бути одразу з ремонтами, з меблями, з побутовою технікою. 
  • Собівартість таких квартир буде набагато меншою $1000. Будівельники мають мінімізували свою «дельту» і розробили варіанти, як побудувати все дешево, але якісно, зазначають в Офісі президента. 
  • Для викупу та будівництва нового житла на першому етапі будуть використовуватися кошти держбюджету. Також в Офісі президента сподіваються на допомогу міжнародних партнерів. 
  • У першу чергу житло планується надавати тим, хто не може знайти собі домівку чи проживає в спортивних залах, школах тощо. Очільники областей складають списки тих, кого потрібно найперше переселяти, сказав заступник голови ОП.

«Потрібно побудувати десятки тисяч квартир». Заступник голови Офісу президента про відновлення зруйнованих міст, житло для біженців та побудову нової країни

Контекст

Кабінет міністрів вже виділив 1 млрд грн із резервного фонду на відновлення звільнених від російських військ територій. Кошти підуть на ліквідацію наслідків воєнних дій та першочергове відновлення інфраструктури.

На 1 квітня сума збитків для інфраструктури вже сягнула понад $68,2 млрд, або майже 2 трлн грн, за даними проєкту «Росія заплатить». Загальні втрати, понесені в ході війни, складають $564–600 млрд. Держбюджет втрачає близько 2 млрд грн на день через бойові дії, підрахували у Мінфіні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні