Категорія
Новини
Дата

Держоргани від початку війни перевірили компанію Rozetka 97 разів – Чечоткін

1 хв читання

На найбільшому маркетплейсі країни Rozetka за девять місяців було майже сто державних перевірок. Про це в інтерв'ю Forbes розповів співвласник компанії Владислав Чечоткін

Ключові факти

  • За словами Чечоткіна, Rozetka від початку війни перевірили 97 разів.
  • Поки в маркетплейса всі штрафи номінальні – від 1700 до 51 000 грн, і щодо кожного з них, за словами Чечоткіна, компанія судиться.
  • «Я не розумію, яка взагалі стратегія в держави щодо підходу до бізнесменів. Інвестицій немає, кредитів немає, воєнні ризики – величезні. Податковий тиск в Україні цілком можна порівняти з Європою. До того ж дуже активізувалися перевіряльники», – заявив співвласник Rozetka.
  • На думку Чечоткіна, абсолютна більшість у країні розуміє, що зараз не платити податки – злочин проти держави. «Це вже не дрібні ігри, а питання честі бізнесу», – додає він. Але водночас, за словами Чечоткіна, перевіряльники не знаходять порушень у Rozetka, але продовжують ходити.

Контекст

У березні 2022 року місячний виторг Rozetka зменшився з 4 млрд грн до 23 млн грн. А вже з серпня, за словами Чечоткіна, компанія щомісяця продає на таку ж суму, як і рік тому. Річний виторг компанії до війни складав $2 млрд.

Rozetka – один із перших ритейлерів, який почав оснащувати свої відділення генераторами та пристроями Starlink. Серед останніх новин компанії – вихід на ринок Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні