Категорія
Новини
Дата

Держоргани від початку війни перевірили компанію Rozetka 97 разів – Чечоткін

На найбільшому маркетплейсі країни Rozetka за девять місяців було майже сто державних перевірок. Про це в інтерв'ю Forbes розповів співвласник компанії Владислав Чечоткін

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Чечоткіна, Rozetka від початку війни перевірили 97 разів.
  • Поки в маркетплейса всі штрафи номінальні – від 1700 до 51 000 грн, і щодо кожного з них, за словами Чечоткіна, компанія судиться.
  • «Я не розумію, яка взагалі стратегія в держави щодо підходу до бізнесменів. Інвестицій немає, кредитів немає, воєнні ризики – величезні. Податковий тиск в Україні цілком можна порівняти з Європою. До того ж дуже активізувалися перевіряльники», – заявив співвласник Rozetka.
  • На думку Чечоткіна, абсолютна більшість у країні розуміє, що зараз не платити податки – злочин проти держави. «Це вже не дрібні ігри, а питання честі бізнесу», – додає він. Але водночас, за словами Чечоткіна, перевіряльники не знаходять порушень у Rozetka, але продовжують ходити.

Контекст

У березні 2022 року місячний виторг Rozetka зменшився з 4 млрд грн до 23 млн грн. А вже з серпня, за словами Чечоткіна, компанія щомісяця продає на таку ж суму, як і рік тому. Річний виторг компанії до війни складав $2 млрд.

Rozetka – один із перших ритейлерів, який почав оснащувати свої відділення генераторами та пристроями Starlink. Серед останніх новин компанії – вихід на ринок Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні