Категорія
Новини
Дата

«Дія. Підпис» стане доступним для юросіб вже найближчим часом – Мінцифри

1 хв читання

Міністерство цифрової трансформації має намір запустити для юридичних осіб «Дія. Підпис» найближчим часом, повідомила заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерія Ткач в ефірі телемарафону, пише «Укрінформ».

Наразі користуватися «Дія. Підписом» можуть лише громадяни.

Новий номер Forbes Ukraine: 202 найбільші приватні компанії та 303 ефективних СЕО. Оформлюйте передзамовлення та будьте першими, хто отримає два журнали за ціною одного! 

Ключові факти

  • «Найближчим часом ми плануємо запустити «Дія. Підпис» для юридичних осіб, щоб бізнес також міг користуватися мобільним застосунком «Дія». Також будуть розширені категорії щодо подачі заяв до Міжнародного реєстру збитків і ветеринарний паспорт. Ми будемо повідомляти про оновлений функціонал», – анонсувала Ткач.
  • Згодом юридичні особи отримають можливість послуговуватися «Дія.Підпис» («Дія ID») для віддаленої ідентифікації через мобільний застосунок.
  • Застосунок зможе передавати електронні копії документів підприємства до інших інформаційно-комунікаційних систем і накладати віддалений кваліфікований електронний підпис.

Контекст

«Дія. Підпис» є кваліфікованим електронним підписом, який можна використовувати для підписання документів, оформлення послуг у застосунку та на порталі «Дія» , а також авторизації в застосунках і на сайтах партнерів «Дії». Створення «Дія. Підпису» є безоплатною послугою.

Електронний підпис – це дані, які забезпечують цілісність документів та ідентифікують особу. Електронний підпис може зберігатися у вигляді MobileID, підпису на ID-картці чи захищеному носії інформації. Таким підписом можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Документи з цим підписом мають таку саму юридичну силу, як і документи, підписані власноруч.

У застосунку «Дія» майже 21 млн користувачів, для яких доступні 21 документ та понад 30 сервісів. На порталі «Дія» майже 6 млн людей отримують більш ніж 120 послуг. 

Нещодавно стало відомо, що Мінекономіки планує цифровізувати девʼять дозволів для бізнесу через проєкт Єдиної державної електронної системи дозвільних документів «єДозвіл», який доступний у «Дії». Про це в інтервʼю Forbes Ukriane розповів заступник міністра по цифровізації в Мінекономіки Олександр Циборт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд