Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили програму швидкого старту на Etsy. 500 бізнесів отримають підтримку з просування

1 хв читання

В Україні стартує проєкт з підтримки мікро, малого і середнього бізнесу UA Global: Etsy Start, який допоможе підприємцям запустити або збільшити продажі на маркетплейсі товарів ручної роботи Etsy, повідомляє Мінекономіки. 500 підприємців будуть відібрані на конкурсній основі та пройдуть навчання зі створення онлайн-магазину на платформі, отримають менторську підтримку з розвитку продажів та просування товарів. 

Etsy є найбільшим міжнародним маркетплейсом для крафтових майстрів.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Учасники проєкту отримають стипендії на суму $1000 від програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», сертифікати на $100 від Etsy для просування товарів на платформі, та промокоди від «Укрпошти» на логістичні послуги на загальну суму в $10,000, яка буде розподілена між учасниками, а також менторську підтримку з логістично-митних питань. 
  • Проєкт спрямований на підтримку мікробізнесу з метою сприяння їхньому прискореному зростанню до малого та середнього бізнесу. 
  • Він охоплює як підприємців, які не мають досвіду роботи з експортом, так тих, котрі вже розпочали свій експортний шлях та прагнуть зростання, відкривши магазин на Etsy.
  • Для участі в конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму до 1 жовтня. Відібрані компанії буде оголошено 8 жовтня.

Контекст

Однією з цілей стратегії розвитку МСП на 2024-2027 роки, яку затвердив уряд, є підтримка виходу бізнесу на нові ринки. За словами першої віцепрем’єрки-міністерки економіки Юлії Свириденко, мікро, малі та середні підприємства забезпечують стійкість української економіки, створюючи дві третини доданої вартості та 80% робочих місць. 

Завдяки реалізації стратегії розвитку МСП планується збільшити кількість експортерів до понад 35 000, а обсяг експорту сягне €60 млрд, з яких €35 млрд припадатиме на ЄС. Крім цього, стратегія передбачає роботу із платформами, зокрема такими як Etsy.

З моменту запуску першого проєкту, Etsy Payments, у жовтні 2023 року до маркетплейсу приєдналося понад 14 000 українських продавців. До цього українські підприємці не мали можливості відкрити магазини на Etsy. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд