Категорія
Новини
Дата

Проєкт «єДозвіл». Бізнесу запропонували першу послугу

1 хв читання

У межах проєкту «єДозвіл» для бізнесу стала доступною перша послуга – декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці. Минулого року таку декларацію подали понад 13 200 підприємців. Реєстрація цього документу територіальним центром Держпраці раніше могла тривати до п’яти днів, а тепер підприємці можуть подати його за лічені секунди, повідомила пресслужба Мінекономіки.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Деталі

  • Цей інструмент має полегшити роботу та зекономити час бізнесу. Минулого року таку декларацію подали понад 13 200 підприємців, за сім місяців цього року – майже 8000, зазначила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко. 
  • Декларація відповідності матеріально-технічної бази – документ, який мають подавати до Держпраці підприємства, що оперують важкими машинами та механізмами. Через неправильне заповнення декларацій декому повертали документ і процес доводилося починати спочатку.
  • В «єДозволі» подати неправильно оформлену декларацію неможливо. Алгоритм побачить помилку та вкаже при заповненні на неї, аби її одразу можна було виправити. Якщо система прийняла декларацію, повернень не буде, пояснили в Мінекономіки. 

Як скористатися послугою

  1. Авторизуватись на порталі «Дія».
  2. Перейти в розділ «Послуги».
  3. Знайти комплексну електронну публічну послугу «е-Підприємець» та перейти в послугу.
  4. Обрати послугу з реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з охорони праці через помічника або з переліку доступних послуг у складі комплексної електронної публічної послуги «е-Підприємець».
  5. Заповнити заяву на отримання комплексної електронної публічної послуги «е-Підприємець» та підписати заяву.

Контекст

Рішення про запуск «єДозволу» уряд ухвалив на засіданні 5 липня 2024 року. Цей проєкт дозволить підприємцям швидко подавати заяви та отримувати дозвільні документи, сплачувати за адміністративні послуги, уточнювати інформацію про підприємство тощо. Першочергово Мінекономіки планує відцифрувати отримання девʼяти найбільш масових дозволів та ліцензій (включно з декларацією відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці).

Проєкт «єДозвіл» реалізується Мінекономіки у партнерстві з Мінцифри та фінансується ЄС у межах проєкту EU4DigitalUA, що впроваджується FIIAPP. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд