Категорія
Новини
Дата

Для учасників ринку електроенергії введено режим надзвичайної ситуації – «Укренерго»

1 хв читання

В Україні введено режим надзвичайної ситуації, але тільки для учасників ринку електроенергії. На відновлення енергопостачання знадобиться більше часу, ніж зазвичай, повідомила пресслужба НЕК «Укренерго». 

Ключові факти

  • Режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог «Правил ринку електроенергії». Він стосується виключно ринкових операцій, повідомили в «Укренерго».
  • Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. В компанії наголосили, що, зважаючи на те що це вже девʼята хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. 
  • «Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», – йдеться в повідомленні.
  • Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди, зазначили в «Укренерго».

Контекст

16 грудня Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, споживання впало на понад 50%, повідомили в «Укренерго».

За даними «Укренерго», найбільших уражень зазнали північний, південний, і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, ремонтні бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

Міненерго заявило, що через ракетний удар пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні