Категорія
Новини
Дата

Росія пошкодила орієнтовно девʼять обʼєктів генерації внаслідок ракетної атаки – Міненерго

Ранкова ракетна атака РФ призвела до пошкодження орієнтовно девʼяти обʼєктів генерації та обмежила виробництво атомних станцій, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, пише «Інтерфакс Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Те, що ми вже бачимо, є пошкодження близько девʼяти обʼєктів генерації. Наразі ми ще верифікуємо пошкодження. Відповідно, пошкоджені підстанції, які передають електроенергію, що призвело до обмеження виробництва насамперед атомної генерації», – сказав він в ефірі Національного телемарафону.
  • Раніше Галущенко повідомляв про пошкоджені енергооб‘єкти як на сході, так і на півдні країни. Міністр попередив про можливе падіння обсягів генерації й аварійні відключення світла.

Контекст

Росія 16 грудня здійснила девʼятий масований ракетний удар по Україні. Було чути вибухи у Києві, Харківській, Дніпропетровській та інших областях. Частину областей знеструмлено. У Кривому Розі після влучання ракети в житловий будинок загинули люди.

За інформацією «Укренерго», на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Компанія запровадила режим надзвичайної ситуації для учасників ринку електроенергії.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох-пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні