Категорія
Новини
Дата

Для відбудови «Охматдиту» проведуть новий тендер. МОЗ пропонує залучити до конкурсу найбільші будівельні компанії

1 хв читання

Пошкоджений новий корпус «Охматдиту» через російський обстріл /Пресслужба «Охматдиту»

Пошкоджений новий корпус «Охматдиту» через російський обстріл Фото Пресслужба «Охматдиту»

Міністерство охорони здоров`я планує скасувати поточний тендер на ремонт корпусу лікарні «Охматдит», який зазнав пошкоджень від ракетного обстрілу минулого місяця, і оголосити новий. Його проведуть в електронній системі Prozorro. МОЗ запросило до участі в конкурсі найбільші будівельні компанії. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • МОЗ планує скасувати і оголосити новий тендер на відбудову пошкодженого нового корпусу «Охматдиту», на якому перемогла запорізька ТОВ «Буд-Технолоджі». 
  • «Є застереження, що на балансі цієї компанії немає відповідної кількості техніки, яка дозволить працювати, та робити ті роботи, які передбачені», – каже міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко. 
  • На наступному тижні благодійний фонд «Охматдиту» перерахує зібрані кошти після обстрілу 8 липня безпосередньо на рахунки лікарні «Охматдит», додав він. Всього від благодійників, не враховуючи допомоги від іноземних урядів, вдалося зібрати більш ніж 1 млрд грн. 

Контекст 

Наприкінці липня 2024 року БО «Благодійний фонд «Охматдит» обрала ТОВ «Буд-технолоджі», яке зареєстроване в Запоріжжі, переможцем конкурсу на відбудову корпусу лікарні «Охматдит». Вартість пропозиції без ПДВ – 307 447 003 грн. На оплату цього проєкту будуть використовуватися кошти, які були зібрані на благодійний фонд «Охматдит – Здорове дитинство». 

Із 14 учасників конкурсу це була третя за дороговартістю пропозиція. Десяток інших учасників запропонували виконати роботи значно дешевше – від 42 млн до 286 млн грн. Однак із жодним із них замовник переговорів не вів, ніяк не пояснюючи своє рішення, зазначало видання «Наші гроші». 

Зокрема, пропозиція ТОВ «Ріола модуль лтд», яка будувала пошкоджений корпус лікарні, становила 179,2 млн грн.

«Охматдит» наголошує на тому, що «проведений конкурсний відбір не є тендером у розумінні Закону «Про публічні закупівлі», а приватним конкурсом, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами». Однак ніякого пояснення ігнорування дешевших пропозицій «Охматдит» не надав, пише «Наші гроші». 

При цьому замовник з невідомих причин проігнорував деякі проблеми у пропозиції переможця. Наприклад, «Буд-технолоджі» вказала лише оренду такої будівельної техніки: автокран «Камаз», MAN із маніпулятором та екскаватор JCB. 

Жоден із цих механізмів не може бути використаний для монтажу фасадів вище другого поверху. Також фірма не завантажила жодних даних про обладнання для монтажу плитки, зазначило видання «Наші гроші». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд