Категорія
Новини
Дата

Україна отримала новий транш ґрантової допомоги на $1,7 млрд від фонду Світового банку та USAID

Україна отримала $1,7 млрд ґрантової допомоги від Цільового фонду Світового банку та USAID, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль у твіттері. Кошти спрямовано на фінансування держбюджету.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «$1,7 млрд ґрантової допомоги надійшли до українського бюджету від Цільового фонду Світового банку та USAID. Це вже другий грант США за останні два тижні, загалом сума допомоги становить $3 млрд», – написав Шмигаль.
  • Премʼєр-міністр подякував США та президенту Джо Байдену за підтримку України.

Контекст

29 червня Україна отримала перший такий грант в сумі $1,3 млрд. Загалом ця програма передбачає виділення Україні $7,5 млрд. Усі кошти спрямовуються на фінансування держбюджету.

Цільовий фонд створено Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку, внески до якого уже надійшли від Данії, Ісландії, Латвії, Литви, Великої Британії, Норвегії, Австрії та США.

На весняних зборах МВФ та Світового банку Мінфін запропонував міжнародним партнерам декілька варіантів фінансової підтримки України, зокрема адміністративний спецрахунок МВФ для зарахування коштів від країн-донорів та через трастовий фонд Світового банку. За словами Марченка, Україні важливо отримувати допомогу у формі ґрантів, оскільки це дасть можливість їй утримувати боргову безпеку на належному рівні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні