Категорія
Новини
Дата

В офісі Binance Australia провели обшуки в рамках розслідування операцій із деривативами

1 хв читання

Регулятор фінансових ринків Австралії провів обшук в офісах Binance у рамках розслідування щодо бізнесу криптовалютної біржі з місцевими деривативами, пише Bloomberg із посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Австралійська комісія з цінних паперів та інвестицій у вівторок, 4 липня, провела обшуки в офісах Binance Australia.
  • Огляд ASIC операцій із деривативами включає класифікацію роздрібних та оптових клієнтів Binance Australia. 
  • У квітні компанія заявила, що закриє місцеву біржу деривативів, залишивши спотову платформу відкритою. Раніше фірма заявляла, що закрила позиції деяких австралійських користувачів щодо деривативів, тому що їх неправильно класифікували.
  • Представник ASIC, який у квітні анулював ліцензію Binance Australia на операції з деривативами, заявив, що «ми не можемо підтвердити або спростувати якісь операційні деталі», і додав, що перевірка компанії регулятором «продовжується».
  • Binance повідомила, що «співпрацює з місцевою владою» і «зосереджена на дотриманні місцевих нормативних стандартів, щоб обслуговувати користувачів в Австралії у повній відповідності до них».

Контекст

Binance, найбільша у світі криптовалютна біржа, стикається з мережею розслідувань по всьому світу, і деякі оператори платежів відмовилися від неї, побоюючись наслідків регулюючих органів. Його австралійську платформу було відрізано від ключового маршруту виведення коштів у місцевій валюті.

У Франції розслідують ймовірне незаконне надання послуг цифрових активів та акти відмивання грошей за обтяжливих обставин. Binance заявила, що дотримується всіх законів Франції та будь-якого іншого ринку, на якому вона працює.

Комісія з цінних паперів і бірж США в червні звинуватила Binance та її засновника Чанпена Чжао у неправильному поводженні з коштами клієнтів, введенні в оману інвесторів і регулюючих органів та порушенні правил цінних паперів.

Binance назвала дії SEC такими, що «розчаровують», і заявила, що має намір «рішуче» захищати свою платформу. Чжао та Binance також зіткнулися з судовим позовом від Комісії з торгівлі товарними фʼючерсами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні