Категорія
Новини
Дата

Дочірня компанія Alphabet навчила нейромережу писати код на рівні середнього фахівця. «ШІ-програміст» взяв участь у змаганнях

1 хв читання

Дочірня компанія Alphabet DeepMind розробила систему AlphaCode, яка здатна писати код на рівні з програмістами середнього рівня, пише The Verge. Нейромережа взяла участь у змаганнях із програмування Codeforces.

Ключові факти

  • AlphaCode увійшла до числа 54% кращих учасників змагань на платформі Codeforces. «ШІ-програміст» виконав 10 завдань, які поєднують критичне мислення, логіку, алгоритми, кодування та розуміння природної мови.
  • Над завданнями працювали ще 5000 користувачів. AlphaCode отримала рейтинг 1238, увійшовши до 28% найкращих користувачів сайту за останні шість місяців.
  • Навички AlphaCode поки що досить слабкі і підходять тільки для конкурсного програмування, кажуть у DeepMind. Але сподіваються, що можливості штучного інтелекту дозволять створити інструменти, які зроблять програмування доступнішим і повністю автоматизованим.

Контекст

За останні роки в розробці систем кодування штучного інтелекту було досягнуто значного прогресу, але ці системи ще не готові повністю взяти на себе роботу програмістів-людей. Основні проблеми таких систем – помилки в коді, які важко знайти, а також використання матеріалів, захищених авторським правом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні