Категорія
Новини
Дата

Дочірня компанія Alphabet навчила нейромережу писати код на рівні середнього фахівця. «ШІ-програміст» взяв участь у змаганнях

Дочірня компанія Alphabet DeepMind розробила систему AlphaCode, яка здатна писати код на рівні з програмістами середнього рівня, пише The Verge. Нейромережа взяла участь у змаганнях із програмування Codeforces.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • AlphaCode увійшла до числа 54% кращих учасників змагань на платформі Codeforces. «ШІ-програміст» виконав 10 завдань, які поєднують критичне мислення, логіку, алгоритми, кодування та розуміння природної мови.
  • Над завданнями працювали ще 5000 користувачів. AlphaCode отримала рейтинг 1238, увійшовши до 28% найкращих користувачів сайту за останні шість місяців.
  • Навички AlphaCode поки що досить слабкі і підходять тільки для конкурсного програмування, кажуть у DeepMind. Але сподіваються, що можливості штучного інтелекту дозволять створити інструменти, які зроблять програмування доступнішим і повністю автоматизованим.

Контекст

За останні роки в розробці систем кодування штучного інтелекту було досягнуто значного прогресу, але ці системи ще не готові повністю взяти на себе роботу програмістів-людей. Основні проблеми таких систем – помилки в коді, які важко знайти, а також використання матеріалів, захищених авторським правом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні