Категорія
Новини
Дата

Дохід «Vodafone Україна» впав лише на 1% за підсумками трьох кварталів

Дохід мобільного оператора «Vodafone Україна» за дев'ять місяців 2022 року становив 14,7 млрд грн, що на 1% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Чистий збиток за звітний період сягнув 620 млн грн, переважно через коливання валютного курсу, йдеться у пресрелізі.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У Vodafone зазначили, що компанії вдалося зберегти рівень доходів на минулорічному рівні. Показники OIBDA (+2%) та маржа OIBDA (+1,4 п.п.) також лишаються стабільними, демонструючи невелике зростання. 
  • Зростання доходів від фіксованого бізнесу, роумінгу та послуг інтеграції мереж мобільного зв’язку для бізнес-клієнтів частково компенсували недоотриманий дохід від послуг мобільного зв’язку та продажів у власних торгових точках, ідеться у пресрелізі.
  • Інвестиції Vodafone у критичну інфраструктуру країни перевищили 2 млрд грн. Компанія не зменшила інвестиції, залишивши їх на рівні попереднього року. 
  • Основні напрями – це підвищення безвідмовності та працездатності мережі в екстремальних умовах, відновлення пошкоджених та зруйнованих об’єктів зв’язку, відбудова мережі на звільнених територіях, розширення ємності в регіонах, які прийняли найбільше нових абонентів.
  • За цей період відновлено роботу 242 об’єктів зв’язку, що були зруйновані або зазнали пошкоджень унаслідок бойових дій. Загалом за девʼять місяців Vodafone побудував 147 нових базових станцій, вивів в ефір близько 3000 базових станцій 4G, також для збільшення ємності було модернізовано 1422 3G БС.
  • Витрати, пов’язані з війною у лютому – вересні 2022 року, Vodafone оцінює у 810 млн грн. Це вплинуло на прибутковість бізнесу, заявили в компанії. Разом з тим зазначається, що основним фактором зменшення прибутковості стали коливання валютного курсу.
  • Станом на кінець вересня абонентська база оператора становила 15,8 млн клієнтів, як порівняти з 16,6 млн за підсумками першого півріччя.
  • Загальний обсяг наданих безкоштовних послуг у лютому – вересні становив 1,15 млрд грн. Загальний обсяг гуманітарної та прямої фінансової допомоги компанії країні станом на кінець вересня 2022 року оцінюється у 275 млн грн.

Контекст

На початок червня компанія оцінювала фінансові збитки через війну в 1,5 млрд грн. За рахунок великої вимушеної міграції в першому кварталі «Vodafone Україна» втратила 400 000 абонентів.

Дохід «Vodafone Україна» у І півріччі зріс на 3%, як порівняти з аналогічним періодом минулого року, і становив понад 9,9 млрд грн. Чистий прибуток – 663 млн грн, показник OIBDA перевищив 5,76 млрд грн. Абонентська база станом на кінець липня скоротилася до 16,6 млн клієнтів. З них 1,76 млн вимушено перебувають за межами країни.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні