Категорія
Новини
Дата

Vodafone Україна втратив 2,4 млн абонентів за час війни. Втрачені активи оцінюють у 806 млн грн

Мобільний оператор Vodafone Україна оголосив про фінансові результати першого півріччя 2022 року. Абонентська база через війну знизилася до 16,6 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дохід Vodafone Україна у І півріччі зріс на 3%, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, і склав понад 9,9 млрд грн.
  • Чистий прибуток склав 663 млн грн, показник OIBDA перевищив 5,76 млрд грн.
  • Абонентська база станом на кінець липня скоротилася до 16,6 млн клієнтів. З них 1,76 млн вимушено перебувають за межами країни.
  • За підсумками 2021 року другий за розмірами оператор із «великої трійки» мав 19 млн абонентів. Скорочення абонентської бази компанія пояснює масовою міграцією українців через війну.
  • Капітальні інвестиції Vodafone проти аналогічного періоду торік скоротилися на 14% – до 1,276 млрд грн.
  • Станом на кінець серпня працює 87% мережі компанії. Орієнтовну вартість втрачених активів Vodafone оцінює у близько 806 млн грн.

Контекст

У червні 2022-го CEO Vodafone Україна Ольга Устинова оцінювала збитки компанії через війну щонайменше у 1,5 млрд грн. Частина фінансових показників у першому півріччі зросла завдяки позитивним результатам перших двох місяців року, зазначають у компанії.

До кінця серпня компанія надала гуманітарної та прямої фінансової допомоги на 250 млн грн. Окремо оператор забезпечив безплатними послугами зв’язку на 270 млн грн 13 млн клієнтів в Україні та 1,5 млн клієнтів за кордоном – на 596 млн грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні