Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Нафтогаз» придбала право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн

Компанії, які входять в портфель «ДТЕК Нафтогаз», на відкритому аукціоні 29 листопада придбали право розробки двох газових площ в Полтавській області за 1,3 млрд грн, повідомила група ДТЕК в офіційному телеграм-каналі. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ДТЕК заплатить до державного бюджету 1,102 млрд грн за розробку Майорівської площі і 211 млн грн за розробку Бірківсько-Зіньківської площі, заявили в компанії.
  • Ділянки потребують детального геологічного вивчення для підтвердження їх перспективності та подальшого виходу на промислову розробку. Інвестиції очікуються на рівні декількох мільярдів гривень.

Ключова цитата

«Ми віримо в перемогу нашої держави і продовжуємо інвестувати в Україну, попри війну, попри колосальні руйнування інфраструктури. Наше завдання – забезпечити Україну власним газом та стати експортером газу в Європу. Стати гарантом енергетичної безпеки ЄС», – зазначив гендиректор ДТЕК Максим Тімченко.

Контекст

ДТЕК почав інвестувати в видобуток газу в 2012 році. За 10 років компанія інвестувала близько $500 млн і збільшила його видобування більш ніж в чотири рази.

«ДТЕК Нафтогаз» наразі розробляє два родовища, а також продовжує геологорозвідувальні та камеральні роботи ще на трьох ділянках у Полтавській області, у тому числі на Зінківській площі. За даними компанії, на першому етапі інвестиції в розвідувальні роботі по Зінківській площі складуть понад 1 млрд грн.

За три квартали 2021 року «ДТЕК Нафтогаз» видобув більше 1,5 млрд куб. м природного газу та збільшив видобуток на 11% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року, повідомляється на сайті компанії. Загалом у 2021 році компанія завершила буріння чотирьох свердловин.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні