Категорія
Новини
Дата

Джонсон оголосив про відставку з поста лідера Консервативної партії. На посаді премʼєра планує залишитися до осені

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку з поста лідера Консервативної партії, але планує залишитися головою уряду до виборів нового лідера владної партії. Вибори можуть відбутися цього літа, а призначення – у жовтні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Очевидно, що парламентська партія хоче нового лідера і нового премʼєр-міністра», – сказав премʼєр у зверненні. За словами Джонсона, він залишиться на посаді голови уряду до обрання нового лідера.
  • Зокрема, політик сказав, що йому «сумно розлучатися з найкращою роботою в світі», але незамінних немає і для нього це «перерва». 
  • «Навіть якщо зараз усе часом здається похмурим, наше спільне майбутнє – блискуче», – сказав Джонсон. 
  • Політик пообіцяв, що в перехідний період інтереси суспільства будуть дотримані силами тимчасового Кабінету міністрів. 
  • Точну дату виборів нового лідера владної партії Джонсон обіцяє назвати наступного тижня.
  • За інформацією британських ЗМІ, вибори можуть відбутися цього літа, а нового голову уряду буде визначено до партійної конференції в жовтні.

Контекст

Перед виступом Джонсон призначив нових членів уряду на місце колег, що пішли у відставку. Нові призначення говорять про те, що Джонсон має залишитися на посаді прем’єра як виконувач обов’язків до жовтня – поки не оберуть нового голову владної партії.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника «парламентського батога» Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. Канцелярія Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера в 2022 році, але пізніше прем’єр був змушений визнати, що це не так.

У червні консерватори в Палаті громад не змогли набрати достатньої кількості голосів для винесення недовіри Джонсону через скандальні вечірки на Даунінг-стріт у період локдауну через COVID-19.

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну. Крім того, він двічі з кінця лютого був у Києві й проводив переговори з Володимиром Зеленським.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні