Категорія
Новини
Дата

Борис Джонсон почав призначати нових членів британського Кабміну

Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон призначає нових членів Кабміну, пише ВВС. На тлі новин про відставку Джонсона вже призначені нові міністри замість тих, які подали у відставку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Пост канцлера герцогства Ланкастер зайняв Кіт Мальтхаус, а Грега Кларка призначено новим секретарем у справах спільнот. 
  • Джеймс Клеверлі стане третім міністром освіти за три дні, а сера Роберта Бакленда призначено секретарем Уельсу. 
  • Шайлеш Вара призначений секретарем у справах Північної Ірландії.
  • Нові призначення говорять про те, що Джонсон хоче залишитися на посаді прем’єра як виконувач обов’язків до жовтня – до виборів голови владної Консервативної партії.

Контекст

Напередодні канцелярія премʼєра повідомила, що Джонсон оголосить про відставку пізніше сьогодні.

До цього повідомлялося, що Джонсон не має наміру йти у відставку й планує призначити нових людей на всі звільнені посади. Таке рішення було прийнято після зустрічі з членами уряду в середу на Даунінг-стріт.

Причиною невдоволення Консервативної партії стали неправдиві заяви Даунінг-стріт щодо колишнього заступника «парламентського батога» Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег. Канцелярія Джонсона стверджувала, що він не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера в 2022 році, але пізніше прем’єр був змушений визнати, що це не так.

У червні консерватори в Палаті громад не змогли набрати достатньої кількості голосів для винесення недовіри Джонсону через скандальні вечірки на Даунінг-стріт у період локдауну через COVID-19.

Борис Джонсон від початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну. Крім того, він двічі з кінця лютого був у Києві й проводив переговори з Володимиром Зеленським.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні