ЄБРР збільшив капітал на €4 млрд для продовження підтримки України /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

ЄБРР збільшив капітал на €4 млрд для продовження підтримки України

Getty Images

Керівники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалили резолюцію щодо збільшення капіталу банку на €4 млрд, довівши його до €34 млрд, йдеться у пресрелізі. Рішення ухвалили для продовження інвестицій в економіку України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Додатковий капітал буде використано для забезпечення стійких інвестицій у реальну економіку України як у воєнний час, так і у період відновлення, а також допоможе підтримати пріоритети ЄБРР у всіх країнах, де він працює. 
  • Зокрема, завдяки збільшенню капіталу ЄБРР продовжить щорічні інвестиції в Україну у розмірі близько €1,5 млрд у воєнний час, а також збільшить свою підтримку до €3 млрд щороку після початку відновлення.
  • Збільшення капіталу набуде чинності 31 грудня 2024 року, а виплати розпочнуться з початку 2025 року.

Контекст

ЄБРР був заснований у 1991 році і з того часу інвестував понад €190 млрд у більш ніж 6800 проєктів.

Це третє збільшення капіталу в історії ЄБРР після аналогічних рішень, ухвалених у 1996-му та 2010 роках. Воно було прийняте після визнання керуючими у травні 2023 року того, що підтримка України має бути найвищим пріоритетом банку – зараз і в майбутньому – одночасно гарантуючи, що він зможе продовжувати реалізацію своїх стратегічних пріоритетів у всіх своїх регіонах.

ЄБРР вже виділив для України понад €3 млрд з моменту вторгнення Росії у лютому 2022 року.

У травні ЄБРР у своєму звіті «Регіональні економічні перспективи» повідомив, що пʼятирічний період відновлення України вимагатиме додаткових інвестицій у розмірі близько $50 млрд на рік завдяки припливу іноземного капіталу, зокрема приватного.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні