Категорія
Новини
Дата

Економіка переходить у формат «все для фронту – все для перемоги». Сім рішень Кабміна, які посилять боєздатність армії

На позачерговому засіданні Уряд України прийняв низку рішень, необхідних для забезпечення армії, стабільної роботи лікарень, критичної інфраструктури в період воєнного стану. Їх повідомив премʼєрміністр Денис Шмигаль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

  • У зв’язку з воєнним станом, Державна казначейська служба спільно з Мінфіном здійснять перерозподіл коштів, аби передусім фінансувати посилення національної безпеки й оборони, необхідні першочергові заходи в умовах воєнного стану та платежі.
  • Уряд прийняв рішення здійснити державні внутрішні запозичення в обсязі до 400 млрд гривень шляхом поетапного випуску військових облігацій. 
  • У зв’язку з введенням воєнного стану, затверджено додаткові види грошового забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу.
  • Урядом прийняте рішення, що кошти, які українці отримали від держави за вакцинацію в рамках програми Президента «єПідтримка», можна буде використати для допомоги українській армії. Гроші можна буде направити для допомоги українським військовослужбовцям до благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим». Або зарахувавши їх на спеціальний рахунок Національного банку, що відкритий для збору коштів на потреби армії.
  • Порти України переходять під посилену охорону. Кабінет Міністрів встановив рівень охорони 3 у морських та річкових портах України, портових засобах, суднах, які мають право плавання під Державним прапором України на період дії воєнного стану. 
  • На період воєнного стану керівники зони Територіальної оборони мають право самостійно приймати рішення, яка гуманітарна допомога треба і скільки. Державна митна служба та прикордонники мають забезпечити невідкладний пропуск такої допомоги для госпіталів, лікарень, Збройних Сил України та сил Територіальної оборони.
  • Вводимо тимчасове зупинення експорту препаратів крові. Також Міністерство охорони здоров’я буде затверджувати обсяги обов’язкового забезпечення потреб системи охорони здоров’я донорською кров’ю та препаратами крові.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні