Категорія
Новини
Дата

Ексдиректора держпідприємства підозрюють у завданні збитків державі на $1,5 млн. Ймовірно, йдеться про «Укрхімтрансаміак»

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру в службовій недбалості екскерівнику державного підприємства – монополіста з надання послуг транспортування рідкого аміаку магістральним аміакопроводом. За даними «Інтерфакс», йдеться про «Укрхімтрансаміак».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що посадовець створив умови, за яких російська компанія відсудила гроші в України.
  • «Через його дії Україна втратила $1,5 млн, які згодом російська компанія відсудила в Міжнародному комерційному арбітражному суді при Торгово-промисловій палаті України», – повідомили у ДБР.
  • Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні наразі здійснює Київська міська прокуратура.

Контекст

Наприкінці 2016 року керівник державного підприємства не забезпечив замовникам виконання умов контракту з транзиту рідкого аміаку, вважають слідчі.

Надалі Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України став на бік російського акціонерного товариства та стягнув з українського підприємства понад $1,5 млн, із цим рішенням погодився Верховний Суд України.

Керівник державного підприємства підозрюється у службовій недбалості, тобто неналежному виконанні своїх службових обовʼязків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих юридичних осіб (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до пʼяти років.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні