Forbes опублікував щорічний список «30 до 30» /Forbes Україна
Категорія
Новини
Дата

Forbes опублікував щорічний список «30 до 30»

1 хв читання

Forbes Україна

 Forbes втретє оприлюднює національний список 30 до 30 – українців до 30 років, які творитимуть наше спільне майбутнє.

Ключові факти

  • Суть проєкту «30 до 30» – знайти і показати суспільству молодих людей, які впливатимуть на майбутнє у своїх сферах. У цьогорічній тридцятці ті, хто захищає нас сьогодні й здобуватиме перемогу завтра, ті, хто будуватиме нову Україну після перемоги. Саме вони – вірогідні творці нової української економіки, освіти та архітектури, вони розширюватимуть межі вітчизняного культурного простору.
  • Автор ідеї створення списків 30 до 30 та головний редактор американського Forbes Рендалл Лейн наголошує: аби створити якісний список, необхідно залучати найкращих членів журі з можливих. Цьогоріч оцінювали військових та волонтерів Валерій Залужний, Сергій Притула, Олександр Аргат та Віталій Дейнега, цивільних – Вікторія Тігіпко, Роман Бондар, Олег Щербаков та Тимофій Брік. Номінувати кандидатів могло не тільки журі – така можливість була у кожного читача Forbes.
  • Тридцятка 2022-го не схожа на попередні. Два претенденти – Роман Ратушний та Олександр Кукурба – загинули вже під час складання списку. Троє учасників списку зараз у російському полоні.
  • Загалом у списку вісім військових та три волонтери. Але свій фронт тримають й інші його учасники, серед яких чотири представники IT, п’ять – іншого бізнесу, п’ятеро представників креативних індустрій, по двоє спортсменів і освітяни та один інфлюенсер. Одні – виступами на сценах та спортивних аренах, інші – зі зброєю в руках. Багато хто допомагає захисникам фінансово. Найбільші суми вдалося залучити Тарасу Чмуту з «Повернись живим» та блогеру Ігорю Лаченкову
  • Наймолодший учасник списку – 16-річний спортсмен Олексій Середа, найстаршим учасникам 31 виповниться вже у вересні. Середній вік учасників списку – 27 років 6 місяців.

Контекст

Досвід попередніх списків «30 до 30» показує: їхні герої здатні здобувати великі перемоги, як-от олімпійське золото чи тріумф на «Євробаченні». Але в учасників цьогорічного «30 до 30» набагато складніше завдання – доведеться вибороти найважливішу перемогу в сучасній історії України. Вони не самі, зними – вся Україна і весь цивілізований світ.

Щоб подивитись список Forbes Україна «30 до 30: обличчя майбутнього» натискайте на посилання нижче

Матеріали по темі

Попередні списки «30 до 30» від Forbes Україна

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні