Категорія
Новини
Дата

Electrolux, Tefal, Braun та Rowenta блокують постачання продукції до РФ за паралельним імпортом – росЗМІ

1 хв читання

Компанії Electrolux, Tefal, Braun та Rowenta почали блокувати постачання побутової техніки в РФ за так званою схемою паралельного імпорту. Про це пише російське видання «Комерсант» із посиланням на джерела.

Контекст

  • Виробники прописують у контрактах із партнерами в інших країнах мораторій на реекспорт продукції до РФ, кажуть співрозмовники видання. 
  • У разі порушення цієї заборони бренди розривають договір із рітейлером. Водночас Electrolux також вимагає блокування розміщення своїх товарів на маркетплейсах.
  • Заборона іноземних компаній на паралельний імпорт може призвести до повного зникнення їхньої продукції з ринку РФ. Їхнє місце з великою ймовірністю займуть компанії з Китаю та Туреччини, зазначають співрозмовники видання.

Контекст

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну сотні іноземних компаній оголосили про зупинення роботи. Зокрема, Electrolux та Procter & Gamble, якій належать Tefal, Braun та Rowenta, повністю залишили російський ринок. 

У червні 2022 року президент РФ Путін підписав закон, що легалізує паралельний імпорт.

На 1 березня цього року загальна вартість товарів, ввезених до РФ за паралельним імпортом, перевищила $20 млрд, повідомив керівник російської митної служби Володимир Булавін. За його словами, загальна вага імпортованих товарів становить 2,4 млн т.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні