Категорія
Новини
Дата

Єрмак розповів, що змусить Путіна зупинити війну в Україні

Успіхи України на полі бою, потужний економічний тиск та ізоляція Росії на міжнародній арені змусять Путіна закінчити війну. Про це сказав в інтервʼю Forbes голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Він вважає, що перераховані фактори викличуть процеси всередині Росії: все більше людей розумітимуть, чого їхній країні та їм особисто коштуватиме продовження цієї війни. «Це важка і, на жаль, не швидка робота», – додав Єрмак. 
  • За словами очільника ОП, більша частина російського суспільства підтримує війну […] «Але молодим людям, які вже кудись виїжджали та бачили світ, вбити в голову, що совок – найкраще майбутнє, вже не вийде», – вважає він. 
  • Єрмак наголосив, що багато хто підтримує Путіна доти, поки не отримає похоронку, звістку про загибель сина, брата, чоловіка. «А це набирає обертів. Щодня в Україні гинуть сотні російських військових, на деяких ділянках фронту вони завалюють трупами українську землю. Зараз вони не розповідають суспільству скільки росіян гине на війні. Але люди все частіше ставитимуть це питання», – зазначив він. 
  • Також Єрмак вважає, що дуже важливим є тиск цивілізованого світу. «Усі, від політиків до простих людей, на боці України. Навіть культурні діячі, які вивчали й цінували російську культуру, сьогодні кажуть, що сучасна Росія – країна вбивць, гвалтівників і збоченців, і їм немає місця в цивілізованому світі. Відбувся світоглядний розлом. І тільки питання часу, коли країна-ізгой програє», – додав він. 
  • Єрмак наголосив, що Україна, на жаль, платить за це найвищу ціну – життями людей. «Тому завдання і президента, і всієї влади – робити все для того, щоб пришвидшити нашу перемогу та мінімізувати наші втрати», – зазначив голова ОП.

Контекст 

Президент Володимир Зеленський не відкидає ідею переговорів, писала наприкінці грудня WSJ. За словами європейських та українських дипломатів, команда Зеленського наразі конкретизує мирний план і має на меті представити свої ідеї орієнтовно у першу річницю вторгнення Росії 24 лютого.

Представники США, України та НАТО заявили, що переговорна позиція України на будь-яких переговорах – де вона, ймовірно, вимагатиме від Москви значних поступок – залежатиме від її позицій на полі бою, і тому Київ хоче підготуватися до потенційних мирних переговорів шляхом досягнення воєнних перемог.

Напередодні WSJ із посиланням на офіційних осіб США повідомила, що адміністрація президента США Джо Байдена схиляється до відправки значної кількості танків Abrams M1 в Україну, і оголошення про постачання може бути зроблене цього тижня. Це оголошення стане частиною ширшої дипломатичної домовленості з Німеччиною, згідно з якою Берлін погодиться надати свої танки Leopard 2, а також схвалить постачання більшої кількості танків німецького виробництва Польщею та іншими країнами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні