Категорія
Новини
Дата

ЄС надасть Україні додаткові 500 електрогенераторів на €16,5 млн

Європейська комісія вирішила відправити в Україну ще 500 електрогенераторів, йдеться у пресрелізі. Їх вартість становить €16,5 млн, генератори будуть передані різним українським міністерствам.

Ключові факти

  • У Єврокомісії зазначили, що атаки з боку Росії зробили українську енергетичну інфраструктуру крихкою, і незважаючи на зусилля місцевої влади, за рік відновити усі зруйновані електромережі неможливо.
  • «Ми відправляємо в Україну ще 500 електрогенераторів, довівши їх загальну кількість до понад 5500, щоб забезпечити достатнє енергопостачання і підтримувати роботу життєво важливих служб», – сказано у повідомленні.
  • Генератори потужністю від невеликих 12,5 кВА до 1000 кВА, надані з резервів ЄС для екстреного порятунку, розміщених у Польщі, здатні забезпечити енергією цілі лікарні у разі відключення електроенергії.
  • Так ЄС хоче забезпечити достатнє постачання електроенергії, а також підтримати в робочому стані життєво важливі служби, такі як лікарні. Згідно із повідмоленням, 40 із 500 генераторів призначені для шкіл.

Контекст

Разом із цим постачанням в Україну було відправлено понад 5500 електрогенераторів через Механізм цивільного захисту ЄС. Крім генераторів, ЄС постачає в Україну інші життєво важливі енергоносії, такі як трансформатори, автотрансформатори, високовольтне обладнання та світлодіодні лампи.

В межах Механізму цивільного захисту ЄС усі 27 країн блоку, а також Норвегія, Туреччина, Північна Македонія, Ісландія та Сербія запропонували Україні допомогу, починаючи від медикаментів до транспортних засобів та енергетичного обладнання. Наразі через механізм в Україну було доставлено понад 98 000 т допомоги.

Загальна фінансова вартість підтримки, наданої у межах Механізму цивільного захисту ЄС, становить €796 млн.

Україна увійшла у цю зиму відновленою і готовою до атак і терору, який був минулої зими, заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми: Україна отримала кращу систему ППО, у Росії поменшало ракет, проведено ремонтну кампанію, захист енергооб’єктів, робота з міжнародними партнерами, достатня кількість енергоресурсів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні