Категорія
Новини
Дата

Захист енергообʼєктів і краща ППО. Шмигаль розповів, в якому стані енергосистема входить у зиму

Україна входить у цю зиму відновленою і готовою до атак та терору, який був минулої зими. Про це заявив на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes Денис Шмигаль. Він назвав шість чинників, які забезпечують стабільність енергосистеми.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Україна отримала кращу систему ППО. За словами Шмигаля, Україна продовжує працювати над розвитком системи ППО. «До зими вона буде ще міцнішою, ще сильнішою й ефективнішою», – додав премʼєр.
  • У Росії стало менше ракет. Спроможність агресора виробляти ракети значно нижча, ніж ворогу хотілося б, вважає Шмигаль.
  • Проведено ремонтну кампанію. Премʼєр зазначив, що сьогодні в роботі сім атомних енергоблоків, ще два завершують ремонтну програму. Енергоблоки ТЕС і гідроагрегати ГЕС будуть у роботі до початку зими. На сьогодні відремонтовано понад 80% магістральних мереж, повідомив голова уряду.
  • Захист енергооб’єктів. За словами Шмигаля, Україна робить проєкти, які ніхто у світі досі не робив. Продовжується робота над децентралізацією енергосистеми, додав він.
  • Робота з міжнародними партнерами. Україна отримала $2,3 млрд на відновлення та захист енергетики, а також розширила можливість для імпорту електроенергії з ЄС більше ніж удвічі: з 500 МВт до 1200 МВт.
  • Достатня кількість енергоресурсів. «Збільшуємо видобуток. Уперше пройдемо зиму, як обіцяє «Нафтогаз», за рахунок нашого власного газу. Маємо у сховищах 15 млрд кубометрів газу, які стануть надійним підґрунтям для проходження опалювального сезону», – вважає премʼєр.
Захист енергообʼєктів і краща ППО. Шмигаль розповів, в якому стані енергосистема входить у зиму /Фото 1

Денис Шмигаль на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes

Контекст

В Україні триває наймасштабніша за всі часи незалежності ремонтна кампанія на об’єктах енергетики, заявили раніше в Міненерго. Енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та, відповідно, обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі достатньо для забезпечення потреб споживачів, наголошували в міністерстві. 

В Міненерго наголосили, що розроблені графіки відключення світла від 1 жовтня будуть запроваджені лише у разі нових російських ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України.

21 вересня ворог ударив по енергетичній інфраструктурі вперше за пів року. «Укренерго» заявило про пошкодження у пʼятьох областях.

НБУ очікує, що дефіцит електроенергії протягом четвертого кварталу 2023 року не перевищуватиме 5%. Аналогічний показник у першому кварталі після ударів Росії по енергетичній інфраструктурі складав, за оцінкою НБУ, 15%. Про це під час публічного інтерв’ю на форумі «Енергія бізнесу» від Forbes повідомив заступник голови Нацбанку Олексій Шабан.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні