Категорія
Новини
Дата

ЄС оголосить додатковий пакет допомоги Україні на €400 млн

Європейський Союз оголосить про додатковий пакет допомоги Україні на €400 млн для підтримання реформ. Про це повідомив єврокомісар із питань бюджету Йоганнес Ган, передає Bloomberg

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ЄС незабаром запропонує продовжити призупинення всіх мит і заходів торгового захисту щодо українського імпорту, додав Ган.
  • Також, за його словами, буде запропоновано призупинити фінансові внески України для участі в програмах ЄС на той час, поки у країни залишаються фінансові проблеми.

Контекст

Сьогодні до Києва прибули голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, високий представник ЄС Жозеп Боррель та члени Єврокомісії. Завтра, 3 лютого, в Україні відбудеться 24-й саміт Україна – ЄС.

Сьогодні європейська делегація обговорить підтримку України у боротьбі проти російської агресії, координацію зусиль з відновлення України, продовження ключових реформ і наближення України до членства в ЄС. У пʼятницю Урсула фон дер Ляєн і голова Євроради Шарль Мішель зустрінуться з Володимиром Зеленським.

Зеленський напередодні саміту заявив, що очікує рішень щодо прогресу Києва на шляху до ЄС та обіцяє нові реформи. 

«Загалом тиждень має бути повною мірою євроінтеграційним. Ми очікуємо новин для України, очікуємо рішень наших партнерів в Євросоюзі, які відповідатимуть досягнутому рівню взаємодії між нашими інституціями та ЄС і нашому прогресу. Прогресу, який очевидний, навіть попри повномасштабну війну», – сказав президент.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні