Категорія
Новини
Дата

ЄС посилить контроль над великими IT-компаніями. Вплив техногігантів Google та Apple хочуть обмежити

Європейський Союз має намір посилити контроль над великими IT-компаніями. Метою заходів, зокрема, є обмеження впливу таких техногігантів, як Google та Apple, пише Associated Press.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Переговорники від Європарламенту та Європейської ради через кілька місяців обговорень досягли угоди щодо нової ініціативи, яка отримала назву Digital Markets Act.
  • Нові правила позбавлять IT-компанії можливості надавати своїм продуктам та послугам більш високий рейтинг порівняно з іншими виробниками та повторно використовувати дані, отримані з різних пристроїв.
  • Більш жорсткі обмеження також стосуються таргетованої реклами у месенджерах та соцмережах.
  • Компаніями, на які поширюватимуться нові правила, вважатимуться фірми з річною виручкою в Європі не менше €7,5 млрд за минулі три роки. Їхня ринкова вартість має бути не менш ніж €75 млрд, вони маютьнадавати послуги мінімум у трьох країнах ЄС; кількість їх користувачів має становити 45 млн, а також 10 000 бізнес-клієнтів у ЄС.
  • За порушення правил буде передбачено штраф: до 10% від річного прибутку компанії. Штраф за повторне порушення становитиме до 20% від глобального доходу, що може становити кілька мільярдів доларів.
  • Погоджену попередню угоду ще мають схвалити Європарламент та Європейська рада.

Контекст

Європа декларує зусилля щодо стримування впливу технологічних компаній за допомогою антимонопольних розслідувань, суворих правил конфіденційності даних та запропонованих правил для таких галузей, як штучний інтелект.

Європейська споживча організація, яка обʼєднує 45 європейських споживчих організацій з 32 країн (BEUC) привітала погодження угоди, заявивши, що вона допоможе споживачам, створивши більш справедливі та конкурентоспроможні цифрові ринки.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні