Категорія
Новини
Дата

ЄС посилить санкції проти нафтових компаній РФ, але не планує вводити ембарго

Держави Євросоюзу мають намір посилити санкції проти найбільших російських нафтових компаній «Роснефть», «Транснефть» та «Газпром нефть». Про це пише Reuters із посиланням на джерело в дипломатичних колах ЄС.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На «Роснефть», «Транснефть»» та «Газпром нефть» вже поширюються обмеження ЄС на кредити та боргове фінансування.
  • У ЄС обговорюють можливу заборону цим компаніям на інвестиції, яка має заморозити їхнє фінансування з джерел у Євросоюзі у нових проєктах з видобутку та розвідки всіх викопних видів палива.
  • Водночас, нові заходи не завадять державам та компаніям ЄС купувати нафту у цих трьох російських компаній, повідомив співрозмовник Reuters. За його словами, багато урядів ЄС попросили про винятки, які б дозволили європейським компаніям продовжувати купувати російську нафту.

Контекст

Президент США Джо Байден оголосив про ембарго на поставку енергоресурсів із РФ. США відмовляються від російських нафти та газу, щоб не фінансувати «путінську машину війни». Велика Британія також заборонила імпорт російської нафти.

Європейський союз також готує поетапний план відмови від російських газу, нафти й вугілля до 2027 року. Про це у твіттері написала пані президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні