Категорія
Новини
Дата

ЄС продовжив на рік санкції проти Росії за окупацію Криму

Рада Європейського союзу продовжила до 23 червня 2023 року санкції проти Росії, введені у відповідь на окупацію Криму та Севастополя. Про це йдеться на сайті Ради ЄС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Вони передбачають заборону на ввезення в ЄС продукції з тимчасово окупованого Криму або Севастополя, а також заборону інфраструктурних або фінансових інвестицій та туристичних послуг з тимчасово окупованого Криму або Севастополя. 
  • Експорт певних товарів та технологій до кримських компаній або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки та видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів, також підпадає під обмеження ЄС.
  • «ЄС не визнає і продовжує засуджувати незаконну анексію (згідно з українським законодавством, Кримський півострів включно із містом Севастополь є тимчасово окупованими Російською Федерацією територіями України. – Forbes) Кримського півострова як серйозне порушення міжнародного права. Євросоюз залишається непохитним у своїй відданості суверенітету та територіальній цілісності України в міжнародно визнаних кордонах», – ідеться у пресрелізі.

Контекст

Чинні до сьогодні санкції були вперше введені в червні 2014 року. 

Після 24 лютого ЄС запровадив ще шість пакетів санкцій і готує сьомий. 2 червня посли Європейського союзу схвалили шостий пакет санкцій проти Росії. Він, зокрема, передбачає заборону постачання російської нафти морем протягом шести місяців, а нафтопродуктів – восьми місяців. Постачання трубопроводом тимчасово збережеться.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні