Категорія
Новини
Дата

ЄС розраховує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця літа. Україна планує досягти такого рівня до кінця року

1 хв читання

Європейський Союз розраховує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця літа. В залежності від демографії кожної держави-члена, це становитиме близько 55–60% від загальної чисельності населення, пише Bloomberg із посиланням на внутрішній меморандум ЄС.

Ключові факти

  • У більшості країн-членів ЄС буде достатньо запасів вакцини для щеплення більшості людей до кінця червня.
  • За прогнозами, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Нідерланди зможуть повністю вакцинувати понад 55% населення.
  • ЄС очікує, що поставки вакцин збільшаться приблизно до 360 млн доз у другому кварталі. В першому кварталі було трохи більше 100 млн.
  • Деякі держави-члени, у тому числі Хорватію, Болгарію, Словаччину, Чехію та Австрію, будуть відставати. Інші, такі як Данія і Мальта, досягнули порогу імунітету набагато раніше.
  • Україна планує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця року, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу. Очікується проводити від пʼяти до семи мільйонів щеплень на місяць.

Головна цитата

«Для досягнення колективного імунітету необхідно вакцинувати 60% дорослого населення», – зазначив Степанов.

Контекст

Процес вакцинації в Україні стартував 24 лютого. Українців почали щеплювати вакциною індійського виробництва CoviShield, яку виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях Serum Institute (Індія). Перша партія в Україну склала 500 000 доз, і влада очікувала на подальші поставки. Проте Індія призупинила експорт через ріст кількості заражень коронавірусом всередині країни.

25 березня в Україну прибуло 215 000 доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Однак ця вакцина має ще пройти лабораторний контроль. Загалом Україна підписала контракти на постачання 22 млн доз вакцин: 8 млн від ініціативи COVAX і 14 млн – по заключених прямих контрактах (10 млн доз вакцини Novavax, 2 млн доз AstraZeneca (CoviShield) і майже 2 млн доз вакцини виробництва компанії Sinovac).

Станом на 6 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 304 680 осіб, повідомляє МОЗ. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 413 561 людина.

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 6 квітня у світі виявили понад 131,8 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,6 млн летальних.

За даними МОЗ, 6 квітня в Україні зафіксовано 13 276 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло понад 1,7 млн осіб, померло 35 017 осіб.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні