Категорія
Новини
Дата

ЄС розраховує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця літа. Україна планує досягти такого рівня до кінця року

Європейський Союз розраховує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця літа. В залежності від демографії кожної держави-члена, це становитиме близько 55–60% від загальної чисельності населення, пише Bloomberg із посиланням на внутрішній меморандум ЄС.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У більшості країн-членів ЄС буде достатньо запасів вакцини для щеплення більшості людей до кінця червня.
  • За прогнозами, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія та Нідерланди зможуть повністю вакцинувати понад 55% населення.
  • ЄС очікує, що поставки вакцин збільшаться приблизно до 360 млн доз у другому кварталі. В першому кварталі було трохи більше 100 млн.
  • Деякі держави-члени, у тому числі Хорватію, Болгарію, Словаччину, Чехію та Австрію, будуть відставати. Інші, такі як Данія і Мальта, досягнули порогу імунітету набагато раніше.
  • Україна планує вакцинувати 70% дорослого населення до кінця року, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу. Очікується проводити від пʼяти до семи мільйонів щеплень на місяць.

Головна цитата

«Для досягнення колективного імунітету необхідно вакцинувати 60% дорослого населення», – зазначив Степанов.

Контекст

Процес вакцинації в Україні стартував 24 лютого. Українців почали щеплювати вакциною індійського виробництва CoviShield, яку виробляють за ліцензійними угодами британсько-шведської компанії AstraZeneca на потужностях Serum Institute (Індія). Перша партія в Україну склала 500 000 доз, і влада очікувала на подальші поставки. Проте Індія призупинила експорт через ріст кількості заражень коронавірусом всередині країни.

25 березня в Україну прибуло 215 000 доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Однак ця вакцина має ще пройти лабораторний контроль. Загалом Україна підписала контракти на постачання 22 млн доз вакцин: 8 млн від ініціативи COVAX і 14 млн – по заключених прямих контрактах (10 млн доз вакцини Novavax, 2 млн доз AstraZeneca (CoviShield) і майже 2 млн доз вакцини виробництва компанії Sinovac).

Станом на 6 квітня 2021 року в Україні від коронавірусу вже щеплено 304 680 осіб, повідомляє МОЗ. До листа очікування вакцинації від COVID-19 записались 413 561 людина.

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 6 квітня у світі виявили понад 131,8 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,6 млн летальних.

За даними МОЗ, 6 квітня в Україні зафіксовано 13 276 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло понад 1,7 млн осіб, померло 35 017 осіб.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні