Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія анонсувала додаткову військову допомогу Україні

Країни Європейського Союзу нададуть додаткову військову підтримку Україні на тлі масованих російських атак 10 жовтня, повідомляє Європейська комісія.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми – разом з Україною. Додаткова військова підтримка з боку ЄС вже в дорозі», – повідомив верховний представник ЄС, глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.
  • За його словами, ЄС глибоко шокований атаками Росії на мирне населення в Києві та інших містах України.
  • «Таким діям немає місця у XXI столітті. Я засуджую їх найрішучішим чином», – додав Боррель.

Новина оновлюється

Контекст

Росія завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Про це повідомив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний. За оновленою інформацією Міноборони, вже випущено 83 ракети, з них 43 знищено силами української ППО.

У Шевченківському районі Києва пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За попередньою інформацією, унаслідок обстрілу загинули вісім осіб та 24 людини були травмовані. Поліціянти Києва документують наслідки обстрілу столиці й повідомляють про пʼятьох загиблих та 12 потерпілих. 

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. Уночі окупанти обстріляли житлову інфраструктуру Запоріжжя, внаслідок цього одна людина загинула, ще пʼять постраждали. Вранці під обстрілами опинилася вся країна, кількість жертв уточнюється.

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві, повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Відомо про вісьмох загиблих і 36 поранених, повідомив речник ДСНС України Олександр Хорунжий.

Президент Володимир Зеленський уже домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн «Великої сімки» (G7). На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії. Також Зеленський уже провів термінову розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. «Обговорили посилення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ», – написав він.

За інформацією заступника керівника Офісу президента Андрія Сибіги, Зеленський сьогодні проведе розмови з міжнародними партнерами, під час яких порушить питання повної ізоляції Росії, визнання її країною-спонсором тероризму, негайного постачання Україні систем ППО та ПРО, а також допомоги у відновленні внаслідок руйнувань.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні