Категорія
Новини
Дата

Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві – Шмигаль

Станом на 11:00 пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у восьми регіонах і місті Києві. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Системи ППО збили понад 40 ракет із 70.
  • «Зараз частина областей знеструмлені. Потрібно бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, звʼязком», – написав Шмигаль.
  • На місцях працюють служби й оперативно відновлюють інфраструктуру. «Дякуємо нашим рятувальникам і медикам, які зараз в епіцентрах обстрілів рятують життя людей. Дякуємо нашим енергетикам, які під обстрілами відновлюють живлення міст», – написав премʼєр-міністр.

Контекст

Оприлюднено інформацію про прильоти в Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Кривому Розі, Житомирі, Львові, Харкові та інших містах. Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців лишатися в укриттях.

За уточненою інформацією, ворог сьогодні вночі випустив по Запоріжжю сім ракет, ймовірно С-300. У результаті пошкоджені обʼєкти інфраструктури та високовольтні електромережі. Через це в місті можливі перебої з електропостачанням і рухом електротранспорту, написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Під обстрілами вночі опинилась і Дніпропетровщина. Росіяни били ракетами, «Ураганами», «Градами» та важкою артилерією по чотирьох районах області, пише голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Попередньо вночі обійшлося без постраждалих. Втім уже зранку окупанти завдали масованої ракетної атаки на область, є загиблі та поранені.

Вночі 10 жовтня армія РФ запустила по Миколаєву 10 ракет С-300, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, попередньо без жертв. Пізніше він написав, що три ракети вдалося збити, дві – над Вознесенським районом області. Кім додав, що окупанти бʼють по обʼєктах критичної інфраструктури по всій Україні. «Якщо не буде світла – не переживайте, влада вже ліквідує наслідки», – додав він.

Цієї ночі в Купʼянську, що на Харківщині, через обстріл сталася пожежа на одному з виробничих обʼєктів. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, загинула одна людина. Ще одна людина загинула вчора в Чугуївському районі. Вже вранці ворог почав завдавати ударів по Харкову. Повідомляють про вибухи в місті. «Попередньо три прильоти по Харкову. Удар був по обʼєкту енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста зникло світло, відсутнє водопостачання», – зазначає міський голова Харкова Ігор Терехов.

У Львові окупанти завдали ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури Львівської області, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. «Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області. Більше інформації згодом», – додав посадовець.

По всій території Полтавщини перебої з електро- та водопостачанням, пише керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. Російська армія завдала ударів по енергетичній інфраструктурі Житомирщини. Роботи з ліквідації наслідків тривають, частину споживачів вже переведено на резервні джерела живлення, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

У Хмельницькій, Вінницькій, Тернопільській та Криворізькій областях працює протиповітряна оборона, повідомила місцева влада.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні