Категорія
Новини
Дата

Зеленський домовився про скликання термінового засідання G7 через російські обстріли

Президент Володимир Зеленський домовився з канцлером Німеччини Олафом Шольцом про термінове засідання країн «Великої сімки« (G7). На ньому глава держави розповість про масовані обстріли з боку Росії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Домовилися з Олафом Шольцем, канцлером Німеччини, яка головує у G7, про скликання термінового засідання групи. Заплановано мій виступ, у якому розповім про теракти РФ», – написав він.
  • Також Зеленський уже провів термінову розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. «Обговорили посилення нашої ППО, необхідність жорсткої європейської та міжнародної реакції, посилення тиску на РФ. Франція пліч-о-пліч з Україною», – додав президент.
  • За інформацією заступника керівника Офісу президента Андрія Сибіги, Зеленський сьогодні проведе розмови з міжнародними партнерами, під час яких порушить питання повної ізоляції Росії, визнання її країною-спонсором тероризму, негайного постачання Україні систем ППО та ПРО, а також допомоги у відновленні від руйнувань.

Контекст

У Шевченківському районі Києва пролунало декілька вибухів, написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко. За попередньою інформацією, унаслідок обстрілу загинули вісім осіб та 24 людини були травмовані. Поліціянти Києва документують наслідки обстрілу столиці й повідомляють про пʼятьох загиблих та 12 потерпілих. Правоохоронці забезпечують публічну безпеку та охорону місць події по всій території столиці.

За інформацією «Укрзалізниці», вибуховою хвилею пошкоджено вікна будівлі Центрального вокзалу в Києві, проте він працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи, що водночас працюють як укриття.

Унаслідок обстрілу центру Києва пошкоджено будівлю Філармонії, Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, а також будівлю Музею Шевченка, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. Вночі окупанти обстріляли житлову інфраструктуру Запоріжжя, внаслідок цього одна людина загинула, ще п‘ять постраждали. Вранці під обстрілами опинилася вся країна, кількість жертв уточнюється.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні