Категорія
Новини
Дата

Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок ракетних ударів Росії є загиблі та поранені, він закликав українців залишатися в укриттях. Вранці під обстрілами опинилася вся країна, за останніми даними Нацполіції загинули 10 осіб, близько 60 поранені.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Станом на 19:20 постачання електроенергії відновлено у 35% Львова, повідомив міський голова Андрій Садовий. Водопостачання відновлено у 65% міста. Найскладніша ситуація з електрикою у Сихівському, Личаківському та Галицькому районах. Дитячі садочки із вівторка, 11 жовтня, працюватимуть у режимі чергових груп, уроки у школах скасовано. Оперативна інформація буде оновлена до опівночі, написав Садовий.
  • Президент Володимир Зеленський повідомив про загиблих та поранених внаслідок обстрілів Росії. «Повітряна тривога не затихає по всій Україні. Є влучання ракет. На жаль, є загиблі та поранені. Дуже прошу: не залишайте укриттів», – написав він.
  • В Офісі президента повідомили, що країна опинилась під ракетними обстрілами. «Є інформація про удари в багатьох містах країни. Внаслідок обстрілів постраждали цивільні», – написав заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.
  • За інформацією МВС, росіяни, окрім Києва, обстріляли ще 14 регіонів України. Внаслідок ворожої атаки є загиблі та травмовані. Про це заявила речниця Національної поліції України Маряна Рева.
  • «Сьогодні вранці росіяни завдали масований ракетний удар по Києву, ракети поцілили в основному в середмістя столиці. Наразі є інформація про п’ятьох загиблих. Окрім Києва зафіксовані влучання ще в 14 регіонах держави. Станом на зараз можемо говорити про 10 загиблих та близько 60 поранених по всій Україні внаслідок ворожих ракетних ударів», – сказала Рева.
  • Внаслідок нічного обстрілу Запоріжжя знову зруйновано цілий під‘їзд житлового будинку, про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. Станом на шосту годину ранку відомо про одну загиблу людину і п‘ятьох постраждалих, серед них одна дитина, у якої порізи від уламків скла.
  • Станом на 10.00 відомо про двох загиблих та 23 поранених від сьогоднішнього нічного обстрілу багатоквартирного будинку. За два останні дні від обстрілів загинули 16 осіб та майже 100 поранених.
  • За уточненою інформацією, ворог сьогодні вночі випустив по Запоріжжю сім ракет, ймовірно С-300. У результаті пошкоджені обʼєкти інфраструктури та високовольтні електромережі. Через це в місті можливі перебої з електропостачанням і рухом електротранспорту, написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 1
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 2
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 3
Попередній слайд
Наступний слайд
  • Під обстрілами вночі опинилась і Дніпропетровщина. Росіяни били ракетами, «Ураганами», «Градами» та важкою артилерією по чотирьох районах області, пише голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко. Попередньо вночі обійшлося без постраждалих. Утім уже зранку окупанти завдали масованої ракетної атаки на область, є загиблі та поранені. На місцях ударів працюють усі служби. Мер Дніпра Борис Філатов закликав людей лишатися в укриттях через можливі подальші влучання.
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 4
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 5
Росія завдала ракетних ударів по Запоріжжю, Харкову та Дніпропетровщині. Загалом влучання зафіксували у 14 регіонах /Фото 6
Попередній слайд
Наступний слайд
  • У Дніпропетровській області від обстрілів росіян загинули чотири людини, ще 19 поранені, повідомив глава ОВА Валентин Резніченко.
  • Голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив про звуки вибухів у регіоні, працює протиповітряна оборона. «Наразі є інформація про удари по обʼєктах інфраструктури нашої області», – йдеться в повідомленні.
  • У Львові теж чути вибухи, працює ППО. За словами мера міста Андрія Садового, перебої з мобільним зв‘язком у місті – тимчасові. «Оператор каже, що зараз відновить», – написав він. Окупанти завдали ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури Львівської області, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. «Офіційно: зафіксували удари по об‘єктах енергетичної інфраструктури Львівської області. Більше інформації згодом», – додав посадовець.
  • На Вінниччині працювала протиповітряна оборона, повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, громадян закликають залишатися в укриттях.
  • У Тернопільській області теж спрацювала ППО. Про це повідомив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.
  • Вночі 10 жовтня армія РФ запустила по Миколаєву 10 ракет С-300, повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, попередньо без жертв. Пізніше Кім написав, що три ракети вдалося збити, дві – над Вознесенським районом області. Кім додав, що окупанти бʼють по обʼєктах критичної інфраструктури по всій Україні. «Якщо не буде світла – не переживайте, влада вже ліквідує наслідки», – додав він.
  • Цієї ночі в Купʼянську, що на Харківщині, через обстріл сталася пожежа на одному з виробничих обʼєктів. За інформацією голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, загинула одна людина. Ще одна – загинула вчора в Чугуївському районі. Вже вранці ворог почав завдавати ударів по Харкову. Повідомляють, про вибухи в місті. «Попередньо три прильоти по Харкову. Удар був по обʼєкту енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста зникло світло, відсутнє водопостачання», – зазначає міський голова Харкова Ігор Терехов.
  • У Кривому Розі працює ППО, є збиті ракети, повідомив керівник ВЦА Олександр Вілкул. Об 11:01 Вілкул повідомив про ракетний удар по місту.
  • По всій території Полтавщини перебої з електро- та водопостачанням, пише керівник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.
  • Російська армія завдала ударів по енергетичній інфраструктурі Житомирщини. Роботи з ліквідації наслідків тривають, частину споживачів уже переведено на резервні джерела живлення, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.
  • В Одесі зранку теж лунають вибухи, працює ППО, пише Одеська міська рада. В Одеській області силами протиповітряної оборони збито три ракети та п’ять дронів-камікадзе, каже глава Одеської ОВА Максим Марченко.
  •  На Сумщині в усіх районах області є перебої зі світлом. Подекуди, через це проблеми з водопостачанням. «У Конотопі приліт двох ракет по обʼєкту інфраструктури. Є поранені», – зазначає голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.
  • За інформацією «Укрзалізниці», усі залізничні вокзали працюють у штатному режимі на висадку та посадку, пасажири в укриттях. Оприлюднено інформацію про прильоти в Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Кривому Розі, Житомирі, Львові, Харкові та інших містах. «Укрзалізниця» попереджає про можливість затримки поїздів західного напрямку у звʼязку з ушкодженням контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух», – йдеться в повідомленні.
  • В Івано-Франківській області зафіксовані удари по обʼєктах критичної інфраструктури. Більше інформації згодом, повідомила голова ОДА Світлана Онищук.
  •  На Рівненщині чути вибухи, працює ППО, повідомив мер Рівного Олександр Третяк.
  • Унаслідок ракетних ударів по обʼєктах критичної інфраструктури Львова близько 90% міста залишилось без електропостачання, написав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.
  • За інформацією ДСНС, внаслідок обстрілів сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у 8 областях та Києві, де виникло понад 30 пожеж. Внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб та травмовано — 64.
  • Відсутнє електропостачання у 4 областях: Львівська, Полтавська, Сумська,Тернопільска. На решті території України електропостачання порушено частково.
  • У зв’язку із пошкодженням ракетними обстрілами магістральних електромереж Київського регіону НЕК «Укренерго» повідомила, що вводить графік аварійних відключень споживачів у Києві, Чернігові, Черкасах та областях, а також Житомирі.

Новина оновлюється

Контекст

Останнім часом окупанти збільшили кількість ракетних ударів по цивільній та критичній інфраструктурі. Минулого тижня окупанти обстріляли гуманітарну колону в Запоріжжі, повідомлялося про десятки загиблих і 50 поранених. Окрім цього росіяни обстріляли місто Дніпро з «Іскандерів»: одна людина загинула, пʼятеро поранені, також ракетами влучили в багатоповерхівку в Миколаєві, девʼять осіб поранено. 

4 жовтня ворог обстріляв Харків, у Новобаварському районі ракетний удар пошкодив критичну інфраструктуру. 

5 жовтня окупанти атакували дронами-камікадзе Білу Церкву.

Кілька днів тому російські окупанти завдали сім ракетних ударів по багатоповерхівках Запоріжжя, є загиблі. За словами Старуха, росіяни завдали ракетних ударів по багатоповерхівках, зокрема, по центральній частині міста, по проспекті Соборному. За останніми даними міськради, двоє людей загинуло і 10 постраждало, рятувальні роботи тривають.

7 жовтня вранці окупанти завдали по Запоріжжю ракетного удару, також росіяни вперше застосувати іранські БПЛА Shahed-136 для атаки на обласний центр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні