Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія підтвердила запровадження санкцій проти російського золота

Сьомий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії передбачають заборону на імпорт російського золота, посилення обмежень на експорт товарів подвійного призначення та на передачу передових технологій, йдеться у заяві Єврокомісії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Новий санкційний пакет передбачає заборону на імпорт російського золота, повідомили в ЄС. Також пропонується посилити контроль над експортом товарів подвійного призначення та високих технологій.
  • У повідомленні ЄК наголошується, що обмежувальні заходи ЄС ніяк не націлені на торгівлю продукцією АПК між третіми країнами та Росією. 
  • У новому пакеті буде уточнено цілі деяких фінансових та економічних санкцій, що вже діють.
  • Крім того, Єврокомісія пропонує продовжити санкції ЄС, що вже діють, на шість місяців: до наступного планового їх перегляду наприкінці січня 2023 року.

Контекст

На початку липня Bloomberg повідомив, що Євросоюз розробляє сьомий пакет санкцій проти Росії, які стосуватиметься операцій з золотом. Про заборону імпорту російського золота в ЄС також заявив голова Євроради Шарль Мішель.

25 червня Reuters повідомило, що президент США Джо Байден разом з іншими лідерами країн «Великої сімки» домовилися про введення ембарго на російське золото.

РФ щорічно виробляє близько 10% всього світового золота, яке є важливим активом для центробанку РФ. Вона є другою за величиною золотодобувною країною у світі. Російський експорт золота оцінюється в $15,2 млрд. Після окупації Криму у 2014 році золоті запаси країни-агресора зросли втричі.

Раніше після чуток про можливі санкції російська Держдума прийняла закон, що дозволяє визнавати держтаємницею відомості про розміри золотого запасу та державних валютних резервів РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні