Категорія
Новини
Дата

Європейські банки втратили $7 млрд через згортання бізнесу в Росії – Bloomberg

Європейські банки втратили $7 млрд після вторгнення російських військ в Україну, пише Bloomberg. Через припинення діяльності в РФ найбільше постраждала французька група Societe Generale.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Розрахунки охоплюють списання, резерви на можливі втрати за кредитами та збитки.
  • Найбільше збитків зазнала французька фінансова група Societe Generale. Агенство оцінило її втрати в $3,7 млрд. 
  • Італійська банківська група UniCredit втратила $2 млрд, німецький Commerzbank – $500 млн. 
  • До десятки за обсягом збитків також потрапили австрійський Raiffeisen Bank ($300 млн), швейцарский Credit Suisse ($200 млн), французький BNP Paribas ($2 млн), німецький Deutsche Bank ($100 млн) та швейцарський UBS ($1 млн).

Контекст

Фінансова група Societe Generale після відходу з РФ втратила €3,1 млрд. Стільки становили збитки французької компанії після продажу банку холдингу «Інтеррос» Володимира Потаніна. Financial Times зазначала, що угода «приголомшила деяких конкурентів та показала, з якими труднощами стикається іноземний бізнес, який хоче залишити російський ринок». Сьогодні стало відомо, що група UniCredit зарезервувала €1,3 млрд на випадок втрати свого бізнесу в РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні