Категорія
Новини
Дата

Європейські заводи британської ВР більше не купують російську нафту 

Європейські нафтопереробні заводи британської компанії ВР більше не купують російську нафту. Про це заявив глава компанії Бернард Луні під час телеконференції, пише Інтерфакс-Україна.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Він зазначив, що компанія володіє чотирма НПЗ у Європі, зокрема в Іспанії, Німеччині та Нідерландах, «і я можу підтвердити, що вони чисті від російських молекул». «Ми адаптували (систему. – ІФ), і тепер європейські НПЗ не купують російську нафту», – додав Луні.
  • Коментуючи прогнози щодо цін на енергоресурси, глава ВР зауважив, що на ринок уже не надходить близько 1 млн б/д нафти з Росії, і цей обсяг може подвоїтися у травні, коли вже запроваджені санкції набудуть чинності.
  • За його словами, комерційні запаси нафти й газу є досить низькими, вільні потужності порівняно низькі, й наразі на ринку безліч невизначеностей.

Контекст

ЄС запровадив санкції, які забороняють будь-які транзакції з російськими нафтогазовими держкомпаніями з 15 травня 2022 року. Винятком є постачання енергоресурсів до країн Євросоюзу, тобто забороняються контракти на купівлю для трейдерських цілей, при цьому купівля нафти та нафтопродуктів для постачання європейського ринку дозволена.

Європейський Союз схиляється до заборони імпорту російської нафти до кінця року, заявили два дипломати ЄС після переговорів між Європейською комісією і державами – членами ЄС. Близько половини з 4,7 млн барелів на день експорту сирої нафти з Росії припадає на ЄС, забезпечуючи близько чверті імпорту нафти ЄС у 2020 році.

Ембарго на російську нафту почала також підтримувати Німеччина, яка раніше блокувала рішення.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні